![]() |
Atatürk Ve Stalin |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Atatürk Ve Stalin![]() Maalesef cok uzucu ve kotu gunler geçiriyoruz ![]() Buyuk onderimizin, zor gunlerdeki devlet adamlıgına ornek olması acısından, buyuk bir anısını sizinle paylasmayı istedim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Atatürk'ün devlet adamlığı, Stalin'in verdiği bir demecin üstüne gidişi ![]() ![]() Stalin'in Sovyetler Birliği'nin başında olduğu dönemler ![]() ![]() ![]() Sovyetlerin Ankara Büyükelçisi ünlü bir diplomat Karakan ![]() ![]() ![]() 1917 Ekim Devrimi'nin yıl dönümlerinden birinin sabahında Stalin, son derece sivri, anlamsız ve onur kırıcı bir demeç veriyor ![]() Bu demecinde aynen şunları söylüyor: 'Herkes bilsin ki, Rus Milleti; Boğazlarla, Ardahan'ı ele geçirmekten asla vazgeçmeyecektir ![]() Çok yakın bir zamanda bu davalarımızı halletmiş olacağımızı şimdiden müjdeliyorum ![]() ![]() ![]() Aynı gece Ankara'da Sovyet Büyükelçiliği'nde de ihtilalin yıl dönümü kutlamaları yapılıyor ![]() Cumhurbaşkanımız Mustafa Kemal Atatürk, gece yarısına doğru Stalin'in bu densiz demecinden haberdar oluyor ve maiyetine emrediyor: 'Arabaları hazırlayın gidiyorum ![]() 'Paşamız bu saatte nereye gidecekler?' ' Sovyet Sefareti'ne ![]() Mahiyetin etekleri tutuşur çünkü olayı kavrarlar, içlerinden birisi Atatürk'e: 'Paşa hazretleri nasıl olur? Protokolsüz mü? Siz devlet başkanısınız, protokolsüz nasıl gidersiniz?' 'Ben protokol falan dinlemiyorum çocuk ![]() Stalin vatanımın topraklarına göz dikmiş, sen bana protokolden söz ediyorsun ![]() Hazırlayın arabaları ![]() ![]() Büyük önderimiz ve arabalar hazırlanır ![]() Atatürk ve maiyeti, Sovyet sefaretinin kapısına dayanır ![]() Ulu önderimiz yüzü asık bir şekilde yukarı çıkar ve o sırada sefarette büyük bir balo vardır ![]() Atatürk kendisini karşılayan Büyükelçi Karakan'ı görünce: 'Merhaba Karakan' der ve aynı sert ifadeyle devam eder ![]() 'Rahatsız ettik ama sen benim şahsi dostumsun, kusurumuza bakmazsın ![]() Bir hususu esasından anlamaya geldim ![]() 'Emredin Sayın Başkan' 'Ajanstan öğrendiğime göre, başbakanınız Stalin, Ardahan'la Boğazları istemiş, kararı katiymiş ![]() ![]() ![]() Pek yakın bir gelecekte bu kararını uygulayacakmış ![]() Tam böyle söyleyip söylemediğini bilemem ama buna benzer şeyler söylemiş ![]() Tabii ki bu nutkun da bir sureti sende vardır ![]() Getir bakalım şunu da işin aslını faslını iyi anlayalım ![]() Stalin'in nutku getirilir ![]() Atatürk metnin o kısmını yanındakilere kelime kelime tercüme ettirir ![]() Nutuk ajanstan geçen metin ile aynıdır ![]() Atatürk sorar: 'Karakan, sefaret telsizinden derhal Stalin'i bulduracaksın ![]() Bu beyannatından vazgeçip geçmediğini sorduracaksın ![]() Başbakanın tükürdüğünü yalayacak, yalamazsa ben yapacağımı bilirim ![]() Bu cevap bu gece gelecek çünkü benim senin başbakanından daha önemli kararım var ![]() İstediğim cevabıalmadan sefaretinizden dışarı adım atmam ![]() Eğer cevap istemediğim şekilde gelirse bil ki buradan çıkıp doğru Rus sınırına gideceğim ![]() ![]() ![]() Karakan çaresizlik içinde telsizin başına koşar ve Atatürk'ün söylediklerini aynen nakleder ![]() Stalin'den gelen cevap büyük önderimizi tatmin eder çünkü cevapta aynen şöyle söylenmektedir ![]() 'Stalin sürçü lisan eylemiştir ![]() Boğazlar'la Ardahan'ı almak gibi bir arzusu katiyetle yoktur ![]() ![]() ![]() Atatürk cevabı okuduktan sonra Rus Büyükelçisi Karakan'a hitaben 'Karakan seni geri çağırırlar ve yaşatmazlar ![]() Uzun süredir tanışıyoruz, istersen bize iltica et ![]() Karakan bu teklife olumsuz cevap verir ve cevabı telgraftan hemen sonra bir telgrafla geri çağrıldığını açıklayarak: 'Teşekkür ederim ![]() Sizi tanımış olmam bile kafidir ancak memleketinizdeki vazifem sona ermiştir ![]() Yarın hareket edeceğim ![]() Atatürk fazla ısrar etmez ve Çankaya'ya döner ![]() On gün sonra şöyle bir haber gelir ![]() Sovyetler Birliği'nin eski Ankara Büyükelçisi Karakan fırında yakılmak suretiyle idam edilmiştir ![]() Evet işte böyle, daha fazla yoruma gerek var mı? Sözümü, vatanımızın bölünmez bütünlüğünü ve bağımsızlığını korumak için şehit düşen askerlerimizi saygıyla anarak bitiriyorum ![]() ![]() ![]() ![]() Atatürk yaşasaydı AB'ye bakışı nasıl olurdu diyenlerede bu resmi ithaf ediyorum ![]() 'Dünyada her millet icraatına tahammül ettiği hükümetin mesuliyetine ortak sayılır ![]() Mustafa Kemal ATATURK 'Bir ülkede halk ve onu yönetenler aynı rüyayı görmeye başlamışsa, uyanık kalanlar kábus görmeye başlar ![]() Anomim Halk, liderin peşinden mi gidiyor, yoksa onu kovalıyor mu? Kimi lider bunu anlamaktan acizdir ![]() ![]() ![]() Benjamin |
![]() |
![]() |
![]() |
Atatürk Ve Stalin |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Atatürk Ve Stalinemegine saglik Sweet_Angel gercektende cok guzel bir paylasimdi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Atatürk Ve Stalin |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Atatürk Ve StalinRica ederim sindy begenmene sevindim ama iste ne yazik ki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Atatürk Ve Stalin |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Atatürk Ve Stalinçok duygulandım ve gurur duydum ![]() şimdiki siyasetçilerin bunları okuyup ders almaları lazım ![]() türkiye'nin gücünün farkında değiller ![]() ülkemi zirvelerde dev ülkelerin arasında görmek istiyorum ![]() siyasilerimizi, iktidar sahiplerimizi kararlı ve onurlu görmek istiyorum ![]() ülkemde yolsuzluklar olmasın istiyorum ![]() bilim ve sanatta diğer ülkelere fark atalım istiyorum ![]() çok mu şey istiyorum! |
![]() |
![]() |
![]() |
Atatürk Ve Stalin |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Atatürk Ve Stalinenya- Nickli Üyeden Alıntı çok duygulandım ve gurur duydum ![]() şimdiki siyasetçilerin bunları okuyup ders almaları lazım ![]() türkiye'nin gücünün farkında değiller ![]() ülkemi zirvelerde dev ülkelerin arasında görmek istiyorum ![]() siyasilerimizi, iktidar sahiplerimizi kararlı ve onurlu görmek istiyorum ![]() ülkemde yolsuzluklar olmasın istiyorum ![]() bilim ve sanatta diğer ülkelere fark atalım istiyorum ![]() çok mu şey istiyorum! Tesekkurler enyacim bu guzel yorumun icin cok sey istemiyorsun olmasi gekeneleri istiyorsun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Atatürk Ve Stalin |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Atatürk Ve StalinEtkilenmemek duygulanmamak elde degil bu guzel yaziyi bizimle paylastiginiz icin tesekkur ederim, umarim esas okumasi gerekenlerde okur ve ders alir ellerinize saglik ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Atatürk Ve Stalin |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Atatürk Ve StalinRica ederim naz sende sagol okudugun icin guzel gozlerine saglik |
![]() |
![]() |
|