![]() |
Koltuk Uğruna |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Koltuk UğrunaAta, yanındaki valinin kulağına eğilip sorar; -Kimdir bu? Vali yanıt verir; - Efendim kendisi Şıh'tır ![]() ![]() Atatürk Şıh'ı yanına çağırır ve; -Bak baba, imanın ölçüsü sakalın boyunda değildir ![]() ![]() Şıh; -Emrin olur Paşam,diyerek yerine çekilir ![]() Aradan zaman geçer, bir akşam Atatürk Amasya'daki Şıh'ı hatırlar ve Valiyi telefonla arayıp durumu sorar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Aman Paşam, o Şıh ki sakalına el dahi sürdürmezdi, siz ne ettiniz de kökünden kesmesini sağladınız? Ata gülümser, sonra da yanındakilere dönüp; -Dün akşam Amasya Valiliği'ne bir yazı gönderdim ve Şıh'ı Afyon'a vali atadığımı bildirdim, der ![]() Ardından da yeni bir yazı hazırlayıp nazırına bu yazıyı da Şıh'a vermesini söyler ![]() Yazıda söyle yazmaktadır; "İnancın ölçüsünün sakalda olmadığını anladığına sevindim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bugünün Türkiye'sini aslında o zaman anlatmış olan Ata'mızın kemiklerini sızlatmamak dileğiyle ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Koltuk Uğruna |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Koltuk Uğrunaçok güzel bir paylaşım gerçekten insanoğlu işte ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|