![]() |
Torpil Nasil Yapilir ? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Torpil Nasil Yapilir ?![]() TORPİL NASIL YAPILIR ? ![]() Yıl 1934 ; O dönemde Milli Eğitim Bakanlığı Ulus'tadır ![]() ![]() Bakan,makamında çalışmaktadır ![]() ![]() BAKAN'ın gür sesi ; - " Giriniz ! ![]() ![]() ATATÜRK'ün Yaverlerinden biri,yanında iki çocukla makama girerler ![]() ![]() ATATÜRK'ten gelen bir mektuptur bu ; -"Bay Abidin ÖZMEN, Milli Eğitim Bakanı ![]() ![]() ![]() -"Yaver Bey'le,size iki (2) fakir ve kimsesiz çocuk gönderiyorum ![]() ![]() ![]() ![]() Bu, ATATÜRK'ün bir emridir ![]() ![]() BAKAN ÖZMEN, Orta öğretim Genel Müdür'ünü çağırtır ve şu direktifi verir ; -" Yaver Bey'in yanındaki bu iki ( 2 ) öğrencinin evrakını alınız ve bu çocukların Haydarpaşa Lisesi'ne paralı yatılı olarak kaydını yaptırıp, her ikisi ( 2 ) için de üç'er ( 3 ) yıllık paralı yatılı makbuzlarının ; -" Veli ve ödeyen hanesine ATATÜRK'ün ismini yazdırarak bana getiriniz ![]() ![]() Bakanın emri yerine getirilmiştir ![]() Abidin ÖZMEN de kısa bir mektup yazarak, Yaver Bey'le ATATÜRK'e yollar ![]() -" Muhterem ATATÜRK,Yaver bey'le göndermiş olduğunuz iki çocuk hakkında emirlerinizi aldım ![]() Ancak,arkasında Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve Cumhurbaşkanı ATATÜRK gibi biri bulundugu için ; bu iki öğrenciyi fakir ve kimsesiz olarak kabul etmeme, hem yasalarımız, hem de mantığımız izin vermedi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ATATÜRK bu mektup üzerine, devrin Başbakanı İsmet İNÖNÜ'ye telefon ederek: -" Bak Senin Milli Eğitim Bakanın bana ne yaptı ! ![]() ![]() ![]() İNÖNÜ, Bakan'ı adına ATATÜRK' ten özür dilemiş ![]() ATATÜRK ; - " Yok ! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *** Bu anı Yüksek Mimar H ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (Kaynak: Cumhuriyet Gzt ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|