![]() |
Atatürkün Annesine Mektubu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Atatürkün Annesine MektubuMuhterem Valdeciğim* İstanbul'dan mufarakatımdan beri sizlere birkaç telgraftan başka bir şey yazmadım ![]() ![]() ![]() ![]() Malumunuzdur ki* daha İstanbul'da iken ecnebi kuvvetlerin devleti* milleti fevkalade sıkıştırmakta ve millete hizmet edebilecek ne kadar adamımız varsa cümlesini hapis ve tevkif ve bir kısmını Malta'ya nefy ve tazip etmekte pek ileri gidiyorlardı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pek yakında netice-i maddiyeyi bütün cihan görecektir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Salih Bey Fuat Bey'den alacağını alabildi mi? Bunu bilgi almak bakımından soruyorum ![]() ![]() ![]() ![]() Bu mektubumu getirecek olan ( ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hemşiremin sıhhati nasıldır? Eve herhangi bir taraftan saldırıda bulunuldu mu? Hâlâ orada mısınız? Çocuklar ne yapıyor* büyüdüler mi? Salih Bey'le Madam Salih inşallah sıhhat ve afiyettedirler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ben birkaç güne kadar bir kongre için Sivas'a gideceğim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Saygıyla ellerinizden* hemşiremin gözlerinden öperim ![]() Salih'in gözlerinden öperim ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|