![]() |
Atatürke İşte Çek Yırttıran Adam ! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Atatürke İşte Çek Yırttıran Adam !Atatürk’e İşte Çek Yırttıran Adam ! ![]() ![]() ![]() 5 Mayıs 1933 Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal, Millî Eğitim Bakanı Dr ![]() Ankara Ahlatlıbel'de arkeoloji çalışmalarını izlerken Atatürk çektiği Çeki kadına uzatacaktı ki tam bu sırada uzanan bir el, onun elini tuttu ![]() ![]() Mustafa Mutlu'nun köşe yazısı Ben bugün Atatürk’e çek yırttıran adamı da rahmetle anıyorum ! ![]() ![]() Atatürk bir gün yakın çalışma arkadaşlarıyla Beyoğlu’nda yeni açılan Turkuvaz isimli bir lokantaya gitti ![]() Lokantanın sahibesi, Atatürk’ü karşısında görünce hemen özel bir masa hazırlamaya girişti ![]() ![]() ![]() Burada gördükleri çok etkilemişti Atatürk’ü ![]() ![]() ![]() ![]() Kadın da böyle bir lokali geliştirmek için çok para gerektiğini ama hiç parası kalmadığını anlattı ![]() Bunun üzerine, yaverinden çek karnesini istedi Mustafa Kemal ve o günler için hatırı sayılır miktarda bir para yazdı ![]() ![]() Bu elin sahibi, genç bir doktor olan Reşid Galib’ti ![]() Atatürk’ün kulağına eğildi Reşid Galib ve fısıldadı: - Bu parayı vermemelisiniz efendim! Şaşkınlıkla “Neden?” diye sordu Atatürk ![]() ![]() ![]() - Çünkü bu para amaca uygun harcanmış olmaz! “Allah, Allah ![]() ![]() ![]() - Benim param değil mi, nereye istersem oraya harcarım! Genç doktor kibarca direndi: - Hayır efendim, sizin paranız değil ![]() ![]() ![]() ![]() Atatürk genç doktorun gözlerinin içine bakarak önce çeki yırttı, sonra da oturduğu yerden kalkarak mekândan ayrıldı, Ankara’ya döndü ![]() Birkaç gün sonra İstanbul’da kalan Reşid Galib’e bir telefon geldi ![]() ![]() Bu anıyı Bütün Dünya Dergisi’nin son sayısında okudum ![]() ![]() Daha önce hiç duymadığım bu öykü, Atatürk’ün ne kadar önemli bir devlet adamı olduğunu bir kez daha kanıtlıyor ![]() ![]() BUGÜN 10 KASIM ![]() ![]() ![]() Büyük önderi, hayata veda edişinin 69’uncu yıldönümünde saygıyla ve sevgiyle anıyorum ![]() ![]() ![]() Ama o gün onun elini tutan genç doktoru da aynı sevgi ve saygıyla anmak istiyorum ![]() ![]() ![]() Keşke bugün de “devlet adamları”nın yanında birer Reşid Galib olsa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Oysa ne bugünkü devlet adamları Atatürk kadar olgun, ne de bugünün aydınları Reşid Galib kadar cesur ![]() ![]() ![]() Yaşadığımız en büyük şanssızlıklardan biri de bana göre bu ! ![]() ![]() ![]() mmutlu@gazetevatan ![]() (Vatan) |
![]() |
![]() |
![]() |
Atatürke İşte Çek Yırttıran Adam ! |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Atatürke İşte Çek Yırttıran Adam !Öyle adamlar bir kere gelir dünyaya ,değerli paylaşım için teşekkürler ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|