Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hititler, lidyalılar

Lidyalılar Ve Hititler

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Lidyalılar Ve Hititler

Lidyalıların genel özellikleri - Lidya medeniyeti* Kral yolunu yapmışlardır (Sard-Ninova)

* Parayı ilk kez kullanmışlardır

* Paralı askerleri vardır

Not: Kolay yıkılmalarına sebep olacaktır

* Hammurabi kanunları ilk Anayasa kabul edilir Daha sert ve “kısas”a dayanır Devletin gücü, din yerine orduya dayandırılmıştır

* Rahip Kral özelliğine son verilmiş, ilk mutlak krallık kurulmuştur

Anadolu’nun en eski yazılı belgeleri olan Kayseri Kültepe tabletleri, Asurlu tüccarlardan kalmıştır

Not: Yani Anadolu’da ilk yazılı belgeler bu tabletlerdir Bundan dolayı Anadolu’nun tarih çağlarına geçmesi Asurlu tüccarlar sayesinde olmuştur

Hitit medeniyetiİlk meşruti yönetimi oluşturdular (Pankuş Meclisini kullanarak)

Hititlerin hem çivi hem hiyeroglif yazıyı kullanmaları neyin göstergesidir?

Hitit medeniyetinin hem Mısır hem de Mezopotamya’dan etkilendiğinin göstergesidir

Tarih yazıcılığı ilk defa Hititlerde başlamıştır Her yıl devlette olan olayları, tanrıya hesap vermek amacı ile hazırlayıp tanrıya verilmek üzere krala sunmuşlardır Tanrıya hesap verme amacı ile yazıldığı için yanlış bilgi bulunmaz, yani tarafsız tarih bilgileri verirler

Fakat bütün yıllıklar tarafsız bilgi vermezler

Frigler, Tarım ve Hayvancılıkla uğraşmışlar

NOT: Tarımı korumak için sert kanunları vardır (Saban kıran, öküz öldüren, devlet tarafından öldürülürdü)

alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com