Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
almayan, çok, ders, görür, milletler, tarihten, zarar

Tarihten Ders Almayan Milletler Çok Zarar Görür

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bu yazımızda ?Tarihten Ders Almayan Milletler Çok Zarar Görür? sözünü ve bu sözün anlamını kısaca açıklayalım

?Tarihten Ders Almayan Milletler Çok Zarar Görür? ifadesine bakarken bu düşünceden hareket etmeliyiz

Tarih ; geçmişi inceler Kısa tanımıyla geçmiş bilimidir Ama tarih geçmişte kalmış bir bilim değildir Tarihin amacı geçmişi inceleyerek geleceğe ışık tutmaktır

Yani tarih bilmi geçmişte yapılan hataların tekrar edilmemesi için insanlara ve milletlere yol göstermektedir

Tarihten ders almayarak yaptıkları hatalara yeniden düşen milletler, daha önce karşılaştıkları sonuçlarla tekrar karşılaşacaklardır Fakat hatalarından ders alarak hatalarını tekrarlamayan milletler daha önce hatalarından dolayı yaşadıkları olumsuz sonuçlarla karşılaşmayacaklardır

Bu hem insanlar hem milletler için geçerlidir

Örnek verecek olursak ;

? Masadaki şekeri annesinden izinsiz olarak kaçıran küçük bir çocuk annesinden azar işitmiştir Bu küçük çocuk hatasından ders çıkararak daha sonra yine masada şeker gördüğü halede aynı hataya tekrar düşmemiş , annesinden izin isteyerek şekeri almıştır Bu sayede azar işitmemiştir Eğer önceki yaptığı hataya düşerek annesinden izin istemeyerek şekeri alsa yine azar işitebilirdi?

İşte devletler de önceki yaptıkları hatalardan ders çıkararak daha önceki hataları nedeniyl gördükleri zararları görmeyebilirler

alıntıdır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com