07-25-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Beslenme - Part 6
Kesim ve kümes hayvanlarının karaciğeri en iyi kaynaktır Bu yiyecekleri sevenler için 7-10 günde bir kez karaciğer yedirilir Balık yağı da değerli bir kaynaktır Tam süt, krema, tereyağı tam sütten yapılan peynirler de değerlidir Bir yumurta sarısında erişkin için günlük gereksinimin onda biri kadar A vitamini bulunur Vitaminlerle zenginleştirilmiş margarinler de tereyağı ile eş değerlidir Koyu yeşil yapraklı sebzeler koyu sebze ve meyveler de A vitamininden zengindirler; bunlar incebağırsak mukoza hücrelerinde A vitaminine dönüşürler, örneğin; havuç, patates, balkabağı, şeftali, kayısı, ıspanak, şalgam, kıvırcık salata kavun gibi
Kaynak: A Vitamininin Kaynakları
|
|
|