Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
medya, otitis, viral

Viral Otitis Medya

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Viral Otitis Medya





Virüslere bağlı orta kulak iltihabına, Viral otitis medya denir Soğuk algınlığı ya da nezle sırasında üst solunum yollarındaki iltihabın östaki kanalını geçerek orta kulağa ulaşmasıyla ortaya çıkar, iltihap nedeniyle östaki kanalı tıkanır, orta kulakta bir miktar sıvı birikir Hastalığın belirtileri, soğuk algınlığı ya da nezle belirtilerine eklenen östaki kanalı tıkanıklığı biçimindedir Hasta kulaklarındaki dolgunluk, çınlama bazen de ağrıdan yakınır Östaki kanalındaki tıkanıklığın geçici olarak açılıp, orta kulağın havalanmasının sağlanması amacıyla hastaların Valsalva uygulaması denilen bir işlemi zaman zaman yapmalarında yarar vardır Valsalva uygulaması şöyle yapılır: Hasta bir eliyle burnunu sıkıp burun efeliklerini kapatır Bu sırada ağzını da kapatarak ıkınır Böylece ağız, burun ve yutaktaki hava basıncı yükselir Bu ise tıkalı olan östaki kanalını açıp orta kulağa hava gitmesini sağlarHastalığın özgün bir tedavisi yoktur Nezle ve soğuk algınlığı tedavisi viral otitis medya belirtilerinin de hafiflemesine yol açar

Kaynak: Virüslere Bağlı Orta Kulak İltihabı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.