Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dış, iltihabı, kulak

Dış Kulak İltihabı

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dış Kulak İltihabı





Dış kulak, deri ile kaplı olması nedeniyle, birçok deri hastalıklarına ortam hazırlar Dış kulakta ekzema ve mikrobik deri hastalıklarına daha sık rastlanmaktadır Etken ne olursa olsun bazı ortak belirtiler gelişmektedir Dış kulak kanalında kaşıntı, kulak sayvanı hareket ettirildiğinde ya da çiğneme sırasında ya da sürekli ağrı ve kulakta akıntı bu belirtilerden birkaçıdır Dış kulak kanalındaki iltihabın yol açtığı ödem (şişme) ve katılaşmış kulak akıntısı kanalı daraltıp, tıkayabilir Bu durumda hasta ağır işitmekten yakınabilir Kulaktaki akıntı başlangıçta oldukça akışkanken, sonraları cerahatli ve katı bir durum alabilir Dış kulak iltihaplarının tedavisi doktorlar tarafından yapılmalıdır Etken ne olursa olsun değişmeyen genel tedavi ilkeleri şunlardır: 1) Dış kulak kanalının temizlenmesi 2) Ağrının giderilmesi 3) Kanal içinin asistliğinin sağlanması 4) Etkene yönelik özel ilaçların uygulanması


Kaynak: Dış Kulak İltihabı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.