![]() |
Akdağ: Meslek Birlikleri Samimiyetsiz |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Akdağ: Meslek Birlikleri SamimiyetsizSağlık Bakanı Recep Akdağ, Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesinin açılış töreninde, canlı bağlantıyla bir hastane ile 5 sağlık kuruluşunu da törenle hizmete açtı ![]() ![]() Artık ülkenin bütün insanlarının onurlu ve eşit kişiler olarak bütün hastane hizmetlerinden rahatça yararlandığını, ilacını eczanelerden alabildiğini ifade eden Akdağ, ''Bütün bunlar 4,5 yıl içinde nasıl gerçekleşti? 'İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın' diyen bir zihniyet Türkiye'de hakim oldu ve bunlar gerçekleşti'' dedi ![]() ![]() ![]() ![]() -MESLEK ÖRGÜTLERİNE ELEŞTİRİ- Bakan Akdağ, basın mensuplarının sorularını cevaplandırırken de, üniversite hastanelerine sevksiz başvuru uygulamasında ciddi hiçbir kargaşa yaşanmadığını, ancak her yeniliğin doğumunda ufak tefek sancılar olabileceğini söyledi ![]() ![]() ''Sağlık ocaklarına gidenlerden eczacılar aracılığıyla katkı parası alındığı ve bu konuda tabip ve eczacı odalarının açıklama yapacağına'' ilişkin bir soru üzerine, Akdağ, ''Bütün bu hizmetlere karşılık ideolojik körlük içinde olanlara hiçbir şey söylemiyorum ![]() ![]() ![]() Bakan Akdağ, sadece ilaç yazılanların bu katkıyı ödediğini dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Dün vatandaşlarımız muayenehane kapılarında bekleşirken, ilaç almak için 4 saat bekleşirken, ameliyat olmak için cebinden adını koyduğu bıçak parasını öderken, kendilerini meslek birlikleri olarak isimlendiren ve şu meselelerde tepki kopmaya çalışan insanlar acaba neredeydi, çok merak ediyorum ![]() ![]() ![]() ![]() DİĞER KONUŞMALAR Açılış töreninde konuşan İstanbul Valisi Muammer Güler de, İstanbul'da eğitim ve sağlık hizmetlerine öncelik verdiklerini ifade ederek, çalışmalar hakkında bilgi verdi ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak : Bayposta ![]() |
![]() |
![]() |
|