|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| anahtar, gıdalar, hastalıklarından, kalp, korunmada |
Kalp Hastalıklarından Korunmada Anahtar Gıdalar |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kalp Hastalıklarından Korunmada Anahtar GıdalarFındık ve Ceviz: Akdeniz tipi beslenmenin önemli bileşenlerinden olan tekli doymamış yağ asitleri ile çinko, lif ve magnezyumun yanı sıra damarları koruyan E vitamini içerir Ceviz ayrıca kalbi koruyucu omega-3 adlı yağ asitlerini de ihtiva eder![]() Domates: İçerdiği likopen etkisiyle güçlü bir antioksidan olup, kan damarlarını koruyucu etkiye sahiptir Domates suyu ve salçası da aynı bileşenleri içerir![]() Balık:Haftada 2 kez balık tüketilmesi, kalp hastalıklarından korunmada önemli bir ***** olan omega-3'ün alınması için yeterlidir Balıkta bulunan omega-3, kan hücrelerinin birbirine yapışması ile pıhtılaşmayı engeller Yeşil çay: Kalp sağlığı için koruyucu bir içecektir İçerdiği antioksidan maddeler sayesinde, kolesterolün damarlarda birikmesini ve damarların tıkanmasını önler![]() üzüm: özellikle çekirdeğiyle birlikte tüketilen siyah üzüm, içerdiği kuvvetli antioksidanlar sayesinde, kalp hastalıklarından korunmada etkilidir üzümü çekirdeği ile yiyemeyenler için konsantre edilmiş üzüm ekstreleri de bulunmaktadır![]() Soğan ve Sarımsak:Kan sulandırıcı etkisi vardır, kolesterolün damarlara zarar vermesini engelleyen bazı bileşenleri içerir ![]() Kaynak: saglicaklakal com |
|
|
|