Soru:"Hepatit B Düzeyim Nedir?" |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Soru:"Hepatit B Düzeyim Nedir?"Merhaba, 10 gun once Hep-B oldugumu ogrendım test sonuclarım;HbsAg---poz 20,07-----poz>=0,05 antiHbs---negatif 0,48-----poz>=10 Anti Hbc IgG---poz 16,55-----poz>=1 Anti Hbc IgM---poz 3,00 -----poz>=1 HbeAg-----neg 0,303-----poz>=1 Anti-Hbe----poz 0,17----poz<=1 Anti-HAV IgM---neg 0,31---poz>1,2 Anti-HAV IgG---poz 12,54---poz>=1 Anti-HCV---neg 0,11---poz>=1 Total Bilirubin 2,31 (ref=0,20 ? 1,10) Direkt Bil 0,80 (ref=0,00-0,40)Indirekt Bil 1,51 (ref=0,00 ? 0,80)AST 19 ALT 19 Yas=27 bayan Suanda halsizlik ve istahsızlık sikayetlerım var cok az da olsa karacıger bolgesınde agrı hıssedıyorum bazen bunlar psıkolojık de olabılır, cunku bu sıkayetler hastalıgı ogrendıgımden berı yogunlastı![]() hastalıgımın ne donemde olsuguna daır bılgı alabılır mıyım vıruysten tamamen kurtulmam mumkun mu? DNA test sonuclarımı henuz almadım![]() Sımdıden Tesekkurler ![]() Doç Dr Yusuf AKCAN26 16:17:05ALT ve ast nin normla olması iyi yönde ancak karar verilmesi için şu döndemde aylık dha sonra 3 ve saha sonra yıllık takipler gerekecektir takiplerden önce karaciğer rezervinizin ne olduğunu tam olarak bilmel için ek tetkikler gereklidir PTZ, INRAlbuminKaraciğer ultrasonuanti HBc IgM + liğiniz ve bilirübin yüksekliği olmanız durumunuzun bir gatsronterolog tarafından tam değerlendirme gerektirdiğini gösteriyor sağlıcakla![]() Yazının Orjinali için Lütfen www saglikdanis com adresini ziyaret ediniz![]() |
|
|
|