Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
sorumamografi sonucu

Soru:"Mamografi Sonucu"

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Soru:"Mamografi Sonucu"

Sayın Hocam, iyi günler

40 yaşında bayanım Bir süre önce mamografi çektirdim Net bir cevap alamadığım için size danışmak istiyorum Sonucunu yorumlarsanız, çok sevinirim Şimdiden çok teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum

Her iki meme kenarları düzenlidir, patolojik çekinti saptanmamıştır Papilla mama normal değerlendirilmiştir

Her iki meme cilt altı yumuşak dokular normal görülmüştür

Her iki meme parankim paterni tip 3 heterojen dens görünümdedir Bu tip meme parankiminde mammografi sensitivitesi düşük olduğu için US ile birlikte değerlendirilme önerilir

Her iki meme parankimi içerisinde patolojik mikrokalsifikasyon kümesi görülmemiştir

Her iki aksillada büyüğü solda yaklaşık 25 cm çapa ulaşan santrali radyolüsen benign görünümünde bir kaç adet LAM izlenmiştir

Sonuç: Bİ-RADS Kategori: 0
UzmDr Ersan ŞENER

0909 08:09:53

Zaman zaman meme dokusunun yapısından ve mammografi cihazının teknik özelliğinden kaynaklanan tanısal zorluklar olabilmektedirBu gibi durumlaarada Ultrasonografi ile birlikte değerlendirmek daha doğru olurAksiilar bölgede bahsi geçen 25 cm çaplı LAP çoğu zaman izlenebilmektedirSelamlar

Yazının Orjinali için Lütfen wwwsaglikdaniscom adresini ziyaret ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com