Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ilk, yardım

Neden İlk Yardım?

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Neden İlk Yardım?

Hayatta kalmak için

NEDEN İLKYARDIM ?

Her gün televizyonda ana haber bültenlerinde,bir trafik kazası görüntüsü ve sağlık ekibinin özellikle İstanbul?da olay yerine ne kadar geç geldiğini görüyoruzAma aynı görüntülerde Ambülans gelene dek kaza geçirenlere ilk yardım yapacak ilk yardım sertifikalı bir sivile ya da doğru dürüst hazırlanmış bir ilk yardım çantasına rastlamak da mümkün olmuyor

Ülkemizde her alanda olduğu gibi ilk yardım alanında da eğitime pek önem verilmiyor Hiçbir ilk yardım eğitimleri olmadığı halde, yardım etmek için müdahale eden* iyi niyetli!* kimseler bazen;HASTALARIN HAYATINA MAL OLABİLİYOR

*

Gerçek şu ki;hayatın her döneminde ve her ortamda kaza ve hastalanma riski bulunmaktadır Bu gibi durumlarda, müdahalede bulunan kişilerin ilkyardım eğitimi almış olmaları, yaşamın sürdürülmesinde, sakatlanmaların önlenmesinde ve iyileşme sürecinin kısaltılmasında belirleyici rol oynayacaktır

Ülkemizde ev, iş yada trafik kazaları ve doğal afetler nedeni ile çok sayıda vatandaşımız yaşamını kaybetmekte yada sakat kalmaktadır Bu gibi durumlarda olay yerinde her zaman bir sağlık görevlisi olamayacağı için olaydan etkilenen ya da ortamda bulunan kişilerin kendilerine veya başkalarına yapacakları ilkyardım uygulamaları son derece önemlidir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com