Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
sorusıcaklıklar için çözüm arıyorum

Soru:"Sıcaklıklar İçin Çözüm Arıyorum"

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Soru:"Sıcaklıklar İçin Çözüm Arıyorum"

Merhaba doktor bey,
Son günlerde yaşanan aşırı sıcaklıklardan dolayı çalışma hayatımız önemli derecede etkilenmekte ve verimsiz günler yaşamaktayız

Yazmam gereken YLisans tezini yazamıyorum ve bu konuda sizden öneriler bekliyorum

İlginiz için şimdiden teşekkür eder çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim
Dr Gulsun Ates Dogan

270602:11:05

Sayın Üye,

insan vücudu ısı kontrolunu büyük ölçüde terleyerek su kaybı ve vücuddan buharlaşarak uzaklaşması esnasında ısı kaybı ile ayarlar hava hareketleri ile yüzeyden ısı kaybı kolaylaşır (Rüzgar, klima vatilatör akımları gibi)
buna göre sıcak dönemlerde yapılması uygun davranışlar şunlar olabilir

1 su tüketimini artırmak, susuz kalınınca terleyerek ısı kaybedemezsiniz<br style="font-weight: bold;">2 ısı kaynağından uzak durmak (güneş, fırın, vs gibi)<br style="font-weight: bold;">3 beyaz ve bol elbiseler giymek (siyah tüm güneş ışığını ve enerjisi emer, beyaz iter)<br style="font-weight: bold;">4 soğutucu önlemler almak (klima, vatilatör, ılık duş ve banyo gibi)

bu önlemlrin alınamaması ve ısıya maruz kalmaya devam edidldiğinde güneş çarpması ve ısı travması denilen durum oluşabilir Tüm iç organları tehdit edebilecek bir durumdur ancak bu denli sorun ancak kişinin kendini ısı ortamından uzaklaştıramaması durumunda olabilir Çölde kaybolmak gibi

Tüm bunların yannda global ısınma ve iklim bozulmalarına karşı alınabilecek tedbirler yönünden tüm insanlık duyarlı olmalıdır Örnek: ozon tabakasını zedeleyen madde içeren uçucu gaz içerikli maddeleri kullanmamak gibi
Yazının Orjinali için Lütfen wwwsaglikdaniscom adresini ziyaret ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com