Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
soruüre nefes testi yaparken nelere dikkat etmek gerekir

Soru:"Üre Nefes Testi Yaparken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?"

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Soru:"Üre Nefes Testi Yaparken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?"






Sayın Hocam,

Size lökopeni ile ilgili soru sormuştum 4 yaşında oğlum var Ferritini düşük çıktı Onun da kan tahlilinde lökosit 51 (6-175) çıktı Yani biraz düşük Bende olduğunu varsayarsak Helicobakter pylorinin ona da geçmiş olup olmadığını anlamak için bu yaş grubuna uygulanacak bir test var mı? Ne gibi şikayetleri olduğunda şüphelenmeliyiz? Bazen "bana çok yedirmeyin, sonra karnım şişiyor, karnım ağrıyor" diyor Ama genel olarak problemi yok Acaba çok mu hassas davranıyorum? Ona zarar gelmesini istemiyorum Alınacak tedbir varsa şimdiden elimden geleni yapmak istiyorum

Üre nefes testini tekrar yaptırmak istiyorum 2 ay süreyle antibiyotik ve mide ilacı kullanmamış olmak ve testi açken yaptırmak dışında dikkat edilmesi gereken bir konu var mı? Demir ilacı, tiroit ilacı, vitamin sonucu etkiler mi?

Teşekkürler,
DoçDr Yusuf AKCAN

1905:39:31

üre nefes testinde dikkat edilecek hususlaröncesinde3-7 gün proton pompa inhibitörü alınmamalı1 gün H reseptör blokeri alınmamalı4 hafta antibiyotik almamış olmalı2 hafat bizmut preparatı almamaış olmalıen az 4 saat aç olmalıişlem günü sigara içmemeli, işlem sonuna kadarsağlıcakla

Yazının Orjinali için Lütfen wwwsaglikdaniscom adresini ziyaret ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.