07-25-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Balın İnsan Üzerindeki Faydası!
Bütün canlılar yaşamlarını devam ettirebilmek için bir miktar neme ihtiyacı vardır Bakteriler balla temas ettiklerinde nemden yoksun kalır ve yok olurlar ayrıca balın asidik tepkisi de bakterilerin yaşaması için uygunsuz bir ortam oluşturur İnsan vücudunu etkileyen birçok mikroorganizma balda yok olur Bal içinde bakteri barındırmamakla kalmaz aynı zamanda bir bakteri yok edici olarak kullanılır Örneğin Antibiotiklere karşı dirençli olduğu bilinen MRSA ( Metisiline Reziztans Staf Aureus) bakterisinin bala karşı koyamadığı tespit edilmiştir Dr W Sackett bal sayesinde tifo mikroplarını 48 saat içinde yok etmiştir Dizanteri mikropları 10 saat içinde ölmüştür Vücutta kemik ve dişlerin teşekkülünde önemli rol oynayan minerallerin balda bulunuşu kansız kalmış şahıslar ,büyüme ve gelişme çağındaki gençler ve her yaşta insanların beslenmelerinde önemli rol oynamaktadır Balda şimdiye kadar oniki değişik enzim olduğu saptanmıştır Enzimsiz yaşam mümkün olmazdı enzimler bütün biyokimyasal süreci organize eder,yönetir,düzene koyar ve hızlandırır hastalıkları iyileştirir Balın içerdiği Magnezyum damarlarda kanın pıhtılaşmasını önler,ayrıca stresin olumsuz etkilerinden korur Potasyum barsak adalelerinin faaliyetini hareketlendirir Ayrıca sindirim için polenlerde önemlidir Araştırmalarda alınan sonuca göre çiçek polenleri ince barsak mukozasında dolaşımı hareketlendirir Dahası balı yedikten 20 dk Sonra barsak cidarının bağışıklık sistemini kuvvetlendiren ve besinler yoluyla alınan zararlı maddelerin etkisinden koruyan maddeler barsakta serbest bırakılmasında etkili olur Balda ayrıca vücudun ancak az miktarda üretebildiği Chocin maddesi vardır Bu nedenle bu madde vücuda günde iki,üç gram verilmelidir Chocin karaciğerin yağ metabolizmasını ayarlar ve bu organın yağ bağlamasını önler Anti enflamatuar kompenentleri sayesinde şişliği ve ağrıyı azaltan özelliği ile balın yaraları iyileştirme konusunda mükemmel +bir sonuç verdiği saptanmıştır Rota Virüs, E Coli, Salmenalla gibi mikroorganizmaların sebep olduğu, ani ishal ve kusmalarla başlayan AKUT GASTROENTERİTin yılda 0-5 yaş arası 500 milyon çocuğu ölümle tehdit ettiği belirtilmektedir Son elli yıldır ishalli hastalara serum takılıyor, hasta damar yoluyla tedavi ediliyordu Bunun pıhtı oluşması ve herhangi bir damarı tıkaması gibi sakıncalarının olduğu belirtilmektedir Son zamanlarda Oral Rehidratasyon mayil denen şekerli, tuzlu solüsyonlar ile çok iyi netice elde ettiler İshalli bir çocuğun aç bırakılması çocuğun ölmesine sebep olabilir
Yukarıda birkaç örneği verilen pekçok bilimsel araştırmalar sonucunda Bal gerek içinde barındırdığı vitaminler ve minerallerle gerekse yapısal özellikleri sebebiyle insanlar için tam bir şifa kaynağı olduğu tespit edilmiştir Yaklaşık balın 500 hastalığa faydalı olduğu belirtilmiştir İşte Balın faydalarından birkaçı:Balın bu mucizevi özelliklerinden yararlanmak istiyorsanız, tüketirken metal kaşık yerine tahta veya plastik kaşık kullanın  
Kahvaltı sofranızdan balı eksik etmeyin   
|
|
|