07-25-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Soru:"Yoğun Bi Sancı,Sıkışma Ve Yanma Haliyle(Karın Ve Göğsüme Doğru)Acile Gittim"
mrb hocam,30 yaşındayım adım uğur 19/08/ günü yoğun bi sancı,sıkışma ve yanma haliyle(karın ve göğsüme doğru)acile gittim kan testi yaptırdım ve değerlerim şöyle
glukoz 112
ast(sgot)305
alt(sgpt)281
ggt 206
na 129
k 3 3
cı 96
ca 8
MPV 7 0
eritrosit *eser
lökosit negatif
protein *eser
üribinojen*+++normal
rbc negatif
wbc negatif tıkanıklık,taş olabileceği söylendi röntgen çekildim ve ultrasonda şu an taş gözükmedi ama değerlerim anormal beden eğitimi öğretmeniyim ve ilk defa böle bişi oldu ve acilde serum taktılar sonra da ayrıldım bundan mr çekilecekmişim![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif) ![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif) sizce gidişatım nedir?vücudum özellikle karın ve göğüste daralma oluyo ağğrı sırtıma doğru ilerliyo teşekkür ederimm
Doç Dr M Akif BUYUKBESE
21 09 11:06:28
Bir hepatit durumu var sizde Bunun mikrobik olup olmadigi da ayirt edilmeli Ayrica safra akisinda aksama var Buna bazen kasintuda eklenir ancak her iki durumda da gorulebilir yani kesede tas da olabilir, virus hepatitlerinden biri de bunu yapabilir Ac karna testler tekrarlanmali Glikoz 100 un uzeri cikarasa 75 gr glikozla seker yukleme yaptirisiniz safra kesesi Ultrasonla oldukca iyi degerlendirilebilir Eger virus kaynakli veya tas kaynakli bir kese bosalmasinda sorun yoksa ve ultrason pankrasi normal gosterse bile ERCP dedigimiz islem yapilacaktir ayrica kanamaya egilim yani protrombin zamani, vucut kan proteinleri de onemlidir Kanda bilirubinler normal mitdi? bakilmadi mi? ERCP safra yollarindaki olumsuzlu anlamak icin mideden gecen endoskop adi verilen ozel, isikli bir boru sistemidir Karaciger ve safra yollari agrisi sag omuza, sag boyna ve sag kurak kemigine vurabilir Burada sekerin 100 uzerinde AST nin ve ALT den fazla olmasi, idrarda urobilinojen varliginin artmasi, calismalarin derinlesmesini gerektirir ayrica amilaz ve lipaz testlerine girisimden once bakmak da yarar var![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
Yazının Orjinali için Lütfen www saglikdanis com adresini ziyaret ediniz![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
|
|
|