Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
soruteşhis ve tedavi yardimi

Soru:"Teşhis Ve Tedavi Yardimi"

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Soru:"Teşhis Ve Tedavi Yardimi"

Merhaba Doktor Hanım,

Yaklaşık bir buçuk iki aydır bazı şikayetlerim üzerine Dahiliye uzmanı bir doktora giderek tedavi olmak istedim Anlattığım şikayetlerim üzerine kendisi Nöroloji bölümüne yönlendirdi Nöroloji bölümündeki doktorun isteği ile boyun ve beyin MRı çektirdim MR sonuçlarına göre Nöroloji doktoru beyin cerrahisi bölümü ile görüşmemi söyledi Size şikayetlerimi ve MR sonucunu aşağıda yazmaya çalıştım Beni teşhis ve tedavi konusunda yönlendirirseniz çok sevinirim ve minnettar kalırım
Şu anda yürüme bozukluğum, denge kaybım ve el parmak uçlarımdaki uyuşmalar devam ediyor Ellerimde güç kaybı olmaya da başladı Örneğin kalemi tutarak yazı yazmakta, blgisayarın tuşlarına basarken zorlanmaya başladımYürürken sanki ayaklarım yukarı kalkmak istemiyor Esneme ve gerinmelerde vücudum anlık kitlenmeler yaşıyor Ayaklarım sürekli sanki buz gibi geliyor Özellikle akşamları bacaklarımın içinde kıpırdanmalar, ani karıncalanmalar oluyor Bu durumda bacaklarımı oynatmadan rahat edemiyorum
SERVİKAL SPİNAL MR İNCELEMESİ:
Supin pozisyonda servikal kurve düzleşmiştir C5-6 ve C6-7 intervertebral dejeneratif sinyal kayıpları mevcuttur C5-6 intervertebral diskinde stres osteofitlerinin eşlik ettiği santral protrüzyon izlenmektedir Protrüde disk komponenti spinal kord anterioruna bası yapmaktadır Spinal kanal Ap çapı daralmıştır Spinal kord lateral kesimlerinde basıya sekonder T2 A sekanslarda minimal sinyal artışı izlenmektedir C6-7 intervertebral diskinde diffüz bulging zemininde santral sağ paramedian osteofit eşlikli protrüzyon mevcuttur Taşan disk komponenti spinal kord sağ yarımına daha belirgin olarak anteriorda minimal bası yapmaktadır Spinal kordda patolojik sinyal değişikliği saptanmadıSağda daha belirgin olmak üzere bilateral C7 nöral köklerine anteriordan bası mevcuttur

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim

Saygılarımla

Ümit DELİLOĞLU
DoçDr Cahide Topsakal

1222:11:04

Boyun fitiginiz hatiri sayilir bicimde sinir koklerine, daha onemlisi omurilige basiyor ve omurilikte zedelenmeye de hafifce yol acmis, biz buna myelopati deriz, boyun da dar kanalinizin olmasi da duruma tuz biber ekmis, acil ameliyat gibi duruyor ama filmlerinizi gormedigim icin (radyolog raporuyla hareket etmeyiz cunku) ve sizi muayene etmedigim icin daha fazla birsey soylemek istemiyorum, lutfen iyi bir beyin cerrahina gorununDoc Dr Cahide Topsakal0 216 550 3737

Yazının Orjinali için Lütfen wwwsaglikdaniscom adresini ziyaret ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com