Soru:"Genel Terleme.." |
07-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Soru:"Genel Terleme.."Merhaba, Erkek, 34 yas, 175cm boy ve 115 kilo agırlıgındayım 2 sene once 95kg iken sigarayı bıraktım bu sure zarfında yaklasık 20kg aldım son bir sene ıcınde, tum vucudumda, agırlıklı alın, sac yani baş bolgesı olmak uzere asırı terleme sorunu yasıyorum bu terleme el ve koltukaltında yasanmıyor hıc bır aktıvıte yapmasam bıle, normal ev sıcaklıgında terlemeye baslıyorum, eger kı yurume, bırseyı kaldırma gıbı bır ıslem yaparsam terleme hizla baslayıp devam edıyor Istanbul dayım, tedavi amacli hangi hastane, hangi doktor bransi ıle ılgılı muayene ve kontrol onerırsınız ? Tesekkurler Aydin K DoçDr M Akif BUYUKBESE 2209 20:18:57 Sigarayi biraktiginiz icin tebrikler Cogu kez sigara birakinca kilo alinir Bunda istah merkezindeki cevap sinyallerinin de katkisi oldugunu saniyoruz Bir zayiflatma ilaci o yuzden beyinde nikotin merkezine etki ederek hem sigarayi biraktiriyor ve hem de kilo verdiriyor Bu ilac uzerinde calismalar devam ediyor Verilerin yetersiz oldugunu dusunen ulkeler ilaca ruhsat vermedilerAldiginiz kilo alisilandanfazla oldugundan metabolizma ile ilgili oteki testleri yaptirmakta yarar var Bunlar 75 gr glikoz yani seker icirilerek yapilan seker yukleme testi ve tiroid hormon testi (TSH, sebest T4)Tiroidler az calisinca kilo aliniyor ve cok calistiginda terlemeler artiyorBir de kortizol duzeyine bakilabilirTum bunlari bir ic hastaliklari uzmani degerlendirebilir ve gerekirse sizi endokrinoloji uzmanina yonlendirecektir*****den uzak durunGunluk ilik su ile banyo yapin Bol su icin Mesrubatlardan uzak durun, cayi sekersiz icin Gunde yarim saat haftada 5 gun yuruyus yapinKanda sedimentasyona yani iltihap faktorune bakmak yararli olabilirSonuclardan haberdar edinSaglikli gunler Yazının Orjinali için Lütfen wwwsaglikdaniscom adresini ziyaret ediniz |
|