Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
soruböbrek küçülmesi

Soru:"Böbrek Küçülmesi"

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Soru:"Böbrek Küçülmesi"

ben baş ağrısı nedeniyle doktora gittim tansiyonum 17 18 arası cıktı birazz düsürdüler hap vs verdiler daha sonra sehrin devlet hastanesine sevk ettiler ve yapılan testlerde üre 176 cıktı 2 ünite kan verildi ve diyalize gönderildim halen diyalize girmekteyim gecenki yapılan testlerde ürem 74 cıktı bircok doktora danıstım istanbula ve izmit arastırmaya gittim böbrek capı 6cm cıktı hala diyalize girmekteyim hersey biranda gelişti o yüzden inanmak istemiyorum bide eskiden böbreklerim ağrımıyordu diyalizden sonra ağrı başladı ve diyalizden sonra kırıklık ve yorgun oluyorum lütfen yardımcı olun saygılarla
UzmDr Gülnihal TUFAN

15 11:45:59

Her iki böbrekte ilerleyici, geriye dönüşsüz fonksiyon (işlev) kaybı olduğunda kronik böbrek yetmezliği diyoruz Böbrek fonksiyonu normalin %10una düşünceye kadar herhangi bir belirti görülmeyebilir En sık görülen belirtiler halsizlik, kaşıntı, geceleri idrara çıkma (noktüri), hipertansiyon, bacak krampları, iştahsızlık, bulantı-kusma, nefes darlığıdır Kronik böbrek yetmezliğinin en sık nedenleri; şeker hastalığı, hipertansiyon, taş hastalığı, glomerulonefrit, polikistik böbrek hastalığı, amiloidozdur Kronik böbrek yetmezliğinde böbrek boyutları küçülür Sizin her iki böbreğinizin boyutu da 10 cmnin altında ise kronik böbrek yetmezliği ile uyumlu görünüyor Son dönem böbrek hastalığında (böbrek fonksiyonunun normalin %10u ) tedavi yöntemleri diyaliz ve böbrek naklidir

Yazının Orjinali için Lütfen wwwsaglikdaniscom adresini ziyaret ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com