'Jet Pişirme' Sakıncalı |
07-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
'Jet Pişirme' SakıncalıAkay Hastanesi Genel Cerrahi Bölümü nden Prof Dr Bülent Menteş, mikrodalga gibi hızlı pişirme yöntemlerinin sakıncalı olduğunu bildirdi Bülent Menteş, yemeklerin kendi suyunda ve ağır ağır pişirilmesi gerektiğini belirterek, her besinin mümkün oyduğunca az pişirilmesinin önemine değindi Mikrodalga gibi hızlı pişirme yöntemlerinden kaçının& diyen Menteş, bu yöntemle pişirilen bir brokolinin yüzde 97, klasik kaynatma ile yüzde 66, yüksek basınçlı kaynatma ile yüzde 47, buğulama ile ise sadece yüzde 11 besin kaybına uğradığını kaydetti Menteş, dondurulmuş yiyeceklerin fazla tüketilmemesi, konserve yiyeceklerin (ev konserveleri hariç) ise mümkünse hiç tüketilmemesi uyarısında bulundu YEMEKLERİ TOPRAK KAPTA PİŞİRİN& Menteş, yemek pişirirken daha çok toprak kap (güveç), cam ya da bakır kapların tercih edilmesi gerektiğine işaret ederken, Emaye ve teflon tencere daha sonraki tercihlerdir Teflon ve alüminyum kesinlikle kullanılmamalıdır Teflon tencerelerin özellikle aşınmaları ile kansorojen etki yarattığına dair bulgular var& dedi KIZARTMA VÜCUT HÜCRELERİNİ PASLANDIRIYOR& Vücut hücrelerini paslandırdığı için kızartmaların zararlı olduğuna dikkat çeken Menteş, illaki yenilecekse kızartmaların tereyağı, zeytinyağı ya da fındık yağı ile yapılmasını tavsiye etti Menteş, Kızartmaların zararlı etkilerini azaltmak istiyorsanız yanında sarımsaklı yoğurt ve yeşillik yiyin Kaynak : Baypostacom |
|