Prof. Dr. Sinsi
|
Eski Futbolcudan İbretlik Sözler
Ahmet PESEN'in haberi
Balıkesir in Yeşilay Derneği Bandırma Şubesi tarafından İmam Hatip Lisesi nde sigaranın zararları ile ilgili bir konferans düzenlendi Konferansın açılış konuşmasını yapan Yeşilay Bandırma Şube Başkanı Dr Zeki Karaman, Türkiye de sigaraya başlama yaşının 10 a kadar düştüğüne dikkat çekti Son yıllarda özellikle öğrencilerin kötü niyetli kişilerin hedefi haline geldiğine değinen Karaman, Türkiye de sigaraya başlama yaşı 10, *****e başlama yaşı 11 e düştü Son yıllarda okul çevreleri kuşatma altında ve öğrenciler ********** satıcılarının hedefi halinde Bu konuda gençlere olduğu kadar aile ve eğitimcilere de büyük görevler düşüyor Ailelerin çocuklarının kimlerle arkadaşlık kurduğunu çok iyi araştırması gerekiyor İnsanlığı ve özellikle gençleri etkisi altına alan sigara, ***** ve ********** gibi zararlı alışkanlıklardan korumalıyız Geleceğe güvenle bakmak, beden ve ruhsal olarak sağlam, ahlaki ve tarihi değerlerine bağlı nesiller yetiştirmekle mümkündür& diye konuştu
Sigara bağımlılığı yüzünden bacakları kangren olduğu için kesilen eski futbolcu Fahri Poyraz ise, toplantıya tekerlekli sandalye ile katıldı Bandırma, Eskişehir ve çevre illerdeki takımlarda amatör ve profesyonel olarak futbol oynayan eski futbolcu Fahri Poyraz, 40 yıl kullandığım sigara yüzünden sağlığımı kaybettim Sigaradan dolayı önce kangren olan sol ayağım kesildi Ancak sigarayı bırakmadım ve 1 5 yıl sonra sağ ayağım da kesilmek zorunda kaldı Arkadaş kurbanı olarak başladığım sigara beni, sağlığımdan, normal yaşantımdan mahrum bıraktı Benim halim ortada, sizler bana bakarak sigaranın ne kadar zararlı olduğunu daha iyi anlayın diye buraya geldim Önünüzde uzun bir hayat var Sigaradan uzak durun, sağlıklı yaşayın& dedi
Kaynak : Bayposta com
|