![]() |
Gençler Cinsellik Konusunda Bilgisiz |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gençler Cinsellik Konusunda BilgisizTürkiye Özürlüler Eğitim ve Dayanışma Vakfının(ÖZEV),Ankara'da yaptığı araştırmaya göre,genç çiftler, cinsel sağlık ve üreme sağlığı konusunda yeterli bilgiye sahip değil ![]() ''Türkiye üreme Sağlığı Programı:Çiftler İçin İlk Adım'' projesi kapsamında,Ankara'da Altındağ,Etimesgut,Keçiören, Mamak,Sincan ve Yenimahalle'de yaklaşık 40 bin kişiyle anket yaptı ![]() Anketteki,''bebek sahibi olma zamanına ve sayısına daha çok anne adayı karar vermelidir''sorusuna,katılımcıların yüzde 48 ![]() ![]() ![]() ![]() ''Cinsel sağlık ve üreme sağlığı konularındaki ilk bilgileri nerelerden aldınız?'' sorusuna,katılımcıların yüzde 16 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ayrıca,anket katılımcılarının yaklaşık yüzde 43'ü de,bu bilgilere konuşarak ulaştığını belirtti ![]() Araştırmaya göre,katılımcıların yüzde 70'e yakını,özürlü doğum riski konusunda bilgisiz ya da yanlış bilgiye sahip ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ankete katılanların, doğum kontrol yöntemleri konusunda, yaygın bir bilgiye sahip olduğu tespit edildi ![]() ANKET SONUÇLARI Araştırmada anket yardımıyla edinilen bilgiler ışığında şu sonuçlara yer verildi: ''-üreme sağlığı ve cinsel sağlık konusunda eğitim ve bilgi paylaşım ihtiyacı açık bir gerekliliktir ![]() -Evlenme arifesindeki gençler ve evli çiftler cinsel sağlık ve üreme sağlığı bilgilerine ulaşma konusunda istekliler ![]() -Sağlık kurumlarının mahalle ve köy örgütlenmelerinin sağlıklı bir toplum amacıyla halka yönelik duyarlılık artırıcı çalışmalar yapmaları gerekmektedir ![]() -Sağlıklı bir neslin devamı için sağlık kuruluşlarının üreme sağlığı konusunda daha belirleyici ve aktif olmaları gerekiyor ![]() -Belediyelerin yeni yasal yükümlülükleriyle birlikte bu konuda daha aktif olmaları,önemli bir sağlık sorununu ve sosyal sorumluluğu giderebilir ![]() -Engeliliğe neden olan riskler ve alınabilecek önlemler konusunda,toplumsal duyarlılık oluşturmak amacıyla,ülke geneline yönelik eğitim ağırlıklı projelerin uygulanması olumlu sonuçlar verebilir ![]() -Eğitim kurumlarında belirli düzeylerde olsa dahi, üreme sağlığı bilgileri gençler ile paylaşılmalıdır ![]() Kaynak : Bayposta ![]() |
![]() |
![]() |
|