Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
soruhipertansiyon protenüri

Soru:"Hipertansiyon+Protenüri"

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Soru:"Hipertansiyon+Protenüri"

sayın hocam
ben 33 yaşındayım 1,76cm boy ve 84 kiloyum
14temuz günü şiddetli baş ağrısıyla doktora gittim tansiyonum ölçüldüğünde 190/120 çıktı o an için dil altı verildidaha sonra 10 gün tansiyon kontrolu yapıldı10 gün boyunca tansiyonum ortalama 160/120 civarında çıktıbundan sonra dahiliye uzmanınca kan,idrar ,ekg,röntgen tahlilleri yapıldıkan tahlillerinde trigleserin 278 cereatine 1,4 idrar tahlilinde ery:50 ve protein 1,0 cıktıbu tahlil sonucuna göre 24 saatlik idrar tahlili yapıldıonun sonucu protein 13,7 g/günbunun üzerine bana prıtorplus(günde 1 tane) lipanthly(günde tane)yazıldı bunları gün kullandıktan sonra nefroloji polikinliğine sevk edildim:burada tahliller tekrar yapıldı tansiyon160/110 seviyesindeydi nefrolojide yapılan kan tahlillerindekreatin 1,23ürik asit 3,27alkalen fosfataz 171 kalsiyum 10,53 24 saatlik idrar da protein 1320 mg/gün cıktıbundan sonra böbrek sintigrafisi çekildi bu sonucubiteral normal perfüze ve fonsiyone böbrekler ile uyumlu sintigarafik bulgular mevcut olup rvht yönünden düşük olasıklı gurup içerisinde değerlendirildisonra biyopsi yapıldı bunun sonucuda ıga nefropatisi,sekonder fokal ve segmental glomerülosklerozhipertansif vasküler değişiklikler bulundubundan sonra micardis 80 tansiyon ilacı başlandı bunu 45 gündür kullanıyorum şuan tansiyonum normale döndü 120/80 veya 130/80 oluyorenson bu gün 25/09/08 yapılan tahlilde bütün kan değerlerinde sadece alkalın fosfataz 143 diğer leri normal idrar 24saatlik olan 6,2 gr/gün cıktı hocam benim bundan sonra tedavim nasıl devam edecek veya siz bana hekim olarak ne tavsiye edersiniz ve bu hastalık nedirsaygılaR şimdiden size teşekkür ederimbaşlangıcı
Dr Editor Saglikdanis

1702:45:58

Benzer vakaların bir kısmında ( %20-40) 20 yıl içinde böbrek yetmezliğine gitme riski vardır Ancak bu süreci daha da uzatmak için yapılmaıs gereken şeyler var
-erkenden ve ciddi bir şekilde hipertansiyonu kontrol altına almak
-doktorun önerisi ile uygun görürse prednisonlon, mikofenolat mofetil, emega 3 balık yağları kullanımı
-hipertansiyon tedavisinde ACE inhibitörü ve AII reseptör blokerlerini tercih etmek
-idrar yolu infeksiyonları ve pyelonefrit ataklarında hızlı ve etkili tedaviler vermek gibi
Yazının Orjinali için Lütfen wwwsaglikdaniscom adresini ziyaret ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com