|
|
Konu Araçları |
soruseker yükleme testi yapildim ayrica anksiyetem var |
Soru:"Seker Yükleme Testi Yapildim Ayrica Anksiyetem Var!" |
07-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Soru:"Seker Yükleme Testi Yapildim Ayrica Anksiyetem Var!"Merhaba Sayın BÜYÜKBEŞE 17 ekim de dahiliye servisinde yaptırdığım tahlilllerde şu sonuçlar çıktı: Glukuz 123 Triglesid 194 Total kolestrol 198 Hdl 49 Ldl 110 Daha sonra şeker yükleme testai yaptırdım açlık şekeri 115 2 saat şekeri 138 çıktı yaşım 32 (erkek ) kilom 86 boy 179 anksiyete hastasıyım 4 yıldır aralıklı olarak cipralex 20 mg kullanıyorum size iki sorum var: 1-potansiyel şeker hastasımıyım ne yapmam lazım 2- cipralex uzun süre veye ömür boyu kullanmamın ne gibi zararları var ilacı bıraktığımda hastalığım tekrarlıyor Teşekkürler Saygılarımla DoçDr M Akif BUYUKBESE 18 02:22:00 Anksiyete her ne kadar cok direk iliski gosterilmese de metabolizmayi etkileyebilmektedir O yuzden seker icin dingin yasaminizin olmasi onemli Iyi uyku, sigara ve *****den uzak olmak dogru beslenmek gunde 45 dakika yuruyus yapmak gib Fazla kilolarinizdan hekim kontrolunde kurtulmalisiniz Bazi anksiyete ilaclari kilo aldirabilir o vakit sekere egilim artar Aclik 126nin uzeri diyabettir Size metformin isimli ilacin baslanip baslanmayacagina sizi goren hekimkarar verecektir Bazi aclik sekerlerine yardimi olabilir Bir de diyetisyen takibiniz olmaliGecmis olsun! Yazının Orjinali için Lütfen wwwsaglikdaniscom adresini ziyaret ediniz |
|