Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
soruseker yükleme testi yapildim ayrica anksiyetem var

Soru:"Seker Yükleme Testi Yapildim Ayrica Anksiyetem Var!"

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Soru:"Seker Yükleme Testi Yapildim Ayrica Anksiyetem Var!"

Merhaba Sayın BÜYÜKBEŞE

17 ekim de dahiliye servisinde yaptırdığım tahlilllerde şu sonuçlar çıktı:
Glukuz 123
Triglesid 194
Total kolestrol 198
Hdl 49
Ldl 110
Daha sonra şeker yükleme testai yaptırdım açlık şekeri 115 2 saat şekeri 138 çıktı
yaşım 32 (erkek ) kilom 86 boy 179 anksiyete hastasıyım 4 yıldır aralıklı olarak cipralex 20 mg kullanıyorum size iki sorum var:
1-potansiyel şeker hastasımıyım ne yapmam lazım 2- cipralex uzun süre veye ömür boyu kullanmamın ne gibi zararları var ilacı bıraktığımda hastalığım tekrarlıyor

Teşekkürler Saygılarımla

DoçDr M Akif BUYUKBESE

18 02:22:00

Anksiyete her ne kadar cok direk iliski gosterilmese de metabolizmayi etkileyebilmektedir O yuzden seker icin dingin yasaminizin olmasi onemli Iyi uyku, sigara ve *****den uzak olmak dogru beslenmek gunde 45 dakika yuruyus yapmak gib Fazla kilolarinizdan hekim kontrolunde kurtulmalisiniz Bazi anksiyete ilaclari kilo aldirabilir o vakit sekere egilim artar Aclik 126nin uzeri diyabettir Size metformin isimli ilacin baslanip baslanmayacagina sizi goren hekimkarar verecektir Bazi aclik sekerlerine yardimi olabilir Bir de diyetisyen takibiniz olmaliGecmis olsun!

Yazının Orjinali için Lütfen wwwsaglikdaniscom adresini ziyaret ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com