Soru:"Kalça Kireçlenmesi" |
07-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Soru:"Kalça Kireçlenmesi"Merhaba, Ben 22 yaşındayım 15 boydayım ve 55 kiloyum Bana 22 yaşımda ileri derecede kalça kireçlenmesi tanısı konuldu 35 e varmadan çok ciddi ağrılar yaşayacağım ve ameliyat olmam gerektiği söylendi Hiçbir tedavi yöntemi ya da ilerlemeyi durdurma yöntemi olmadığı söylendi Doktorum egzersiz bile vermedi Ne yapmalıyım Başka doktorlara mı gitmeliyim Yoksa bununla yüzleşmem mi gerek Ameliyat olunca başarı sağlanır mı Ve bu durum ilerde çocuk doğurmama mani olur mu? Lütfen beni aydınlatınBu durum psikolojimi bozuyorŞimdiden teşekkürler ProfDr Yaman Sarpel 27 19:09:45 Kalçadaki kreçlenme bu kadar erken ortaya çıkmışsa altında buna neden olan başka bir sorun olabilir(Kalçanın gelişimsel bozuklukları vb) Daha çok gençsiniz bu kalça problemi ile ileriki yıllara kadar daha sağlıklı yaşayabilmeniz gerekiyor Bunun için egzersiz ve diyet çok önemli Kilonuz fazla, kilo verebilirseniz daha rahat edersiniz Bu dejenerasyon ilerlerse ve ağrılarınız artarsa kalça protezi ile daha kaliteli yaşarsınız, çocuk da doğurabilirsiniz Bu tedavinin sonuçları iyidir Psikolojik olarak etkilenmeniz doğal ama çözülebilir bir sorununuzun olması sizi rahatlatsın Geçmiş olsun Yazının Orjinali için Lütfen wwwsaglikdaniscom adresini ziyaret ediniz |
|