Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
sorukronik hepatit b tedavi kararı nasıl verilir

Soru:"Kronik Hepatit B Tedavi Kararı Nasıl Verilir?"

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Soru:"Kronik Hepatit B Tedavi Kararı Nasıl Verilir?"

Sayın hocam ;
30 yaşında erkek hastayım2000 yılında Sağlık çalışanı olduğum sürede hepatit b hastalığına yakalandım , 6 ay sonra tetkikler normal sınırlara indi fakat şu ana kadar taşıyıcı olarak 8 yıl geçirdim Bu 8 yıl içinde ALT takibini rutin olarak yaptım (HBV DNA baktırmadım hiç ) ve normalliği hiç bozulmadı3 ay öncesinde Kolşisin kullanmaya başladım ve sonrasında ALT 72 seviyesinde 3 ay yüksek seyretti , doktorum HBV DNA baktırmamı tavsiye etti ve neticede 12900 IU/ml olarak sonuç aldım ve dahiliye uzmanım Gastroenteroloğa yönlendirdi
OMÜnde takip edilmeye başlandımKaraciğer biyopsisi istendi geçen hafta Henüz netice alamadım Bu süre içinde de ALT normale indi 3 haftadır Kolşisine de devam ediyorum
sormak istediğim sorular şunlar ;
1- ben artık kronik hepatit hastası mıyım
2- Kronik hepati tedavisi ile virusu yok etmek pek mümkün değil sanırım ama siroz gelişimi ortalama kaç yıl içinde gelişmektedir ve tedavi gören hastalarda gelişmesi mümkün müdür
3- İnterferonda virusun yok olması %20-30 seviyesinde olduğunu öğrendim Ama Lamuvidine de farklı tercih sebebi ; benim durumumda olan HBV hastası için hangi ilacı önerirsiniz
Çok teşekkür eder , saygılar sunarım

DoçDr Yusuf AKCAN

1318:00:01

Karaciğer enzimleri 6 ay süre ile yüksek seyredenlere kronik hepatit denmektedirSizde HBE Ag ve Anti HBe de önemli HBe AG + ise bu HBV DNA düzeyi ile tedavi gerekmeyebilir ama biyopsi sonucunda aktivitede önemliniye kolşisin kullandığınız açık değilBenim şahsi tercihim pegile interferon kullanımına bir engel yoksa %20-30 şansın kullanılması yönünde sonrasında lamuvidine veya başka bir oral antiviralle devam etmekte sakınca yokSiroz gelişimi süresi Hepatit C de daha belirgin,, hepatit B de süreler çok değişken bu tip uç bilgilerle fazla kendinizi strese sokmayın bence kaldıki hepati b taşıyıcılarında değişik nedenlerle geçici enzim yükselmeleri olmasıda sık rastlanan bir durumdur ilaçlar , karaciğer yağlanması gibi durumlar içinde uyanık olunmalıdırsağlıcakla

Yazının Orjinali için Lütfen wwwsaglikdaniscom adresini ziyaret ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com