Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bağışladı, baykal, organlarını

Baykal Bütün Organlarını Bağışladı

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Baykal Bütün Organlarını Bağışladı

Cumhuriyet halk Partisi(CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal, Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezine gelerek bütün organlarını bağışladı Bu kararı alarak yanlış düşünceler içinde olan insanlara örnek olmak istediğini anlatan Baykal, kan grubunun da az bulunan B RH (+) pozitif olduğunu aktardı

CHP bölge belediye başkanları toplantısı için memleketi Antalya'da bulunan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ni ziyaret etti Burada bulunan Organ Nakli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezini gezen Baykal, bütün organlarını bağışladığını açıkladı Organ Nakli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof Dr Alper Demirbaş'ın getirdiği formu doldurarak resmen organlarını bağışlayan Baykal, tam bir vicdan huzuru içinde bu kararı aldığını açıkladı

Organ naklinin bir insanlık görevi olduğunu kaydeden CHP Genel Başkanı, CHP grubu olarak karar alıp milletvekillerinin de organlarını bağışlamasını sağlayabileceklerini ifade etti "Eğer yaşamanızı yitirdikten sonra organlarınız iş görür vaziyette ise bırakın başka vücutlara faydalı olsun, onların vücudunda işlevlerini sürdürsünler" diyen Deniz Baykal, insanların organ bağışı konusunda çeşitli yanlış değerlendirme içinde olduğunu dile getirerek kendilerinin bu insanlara örnek olması gerektiğini vurguladı

Baykal konuşmasını şöyle sürdürdü: "Türkiye'de her yıl 5 ila 7 bin kişi trafik kazasında hayatını kaybediyor Fakat yeterli organizasyon yapılmadığı için bu tablo organ nakli için değerlendirilemiyor Bunda da bir takım yanlış düşünceler etkin rol oynuyor Bunları kırmak bizim boynumuzun borcudurOrgan tedariki ile ilgili gerekli düzenlemeler ülkemizde yapılmıyor Tekrar ediyorum maalesef çeşitli yanlış değerlendirmeler bu konuda hala sürüyorOrgan bağışının bir insanlık görevi olduğunu göstermek için ben bütün organlarımı Organ Nakli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi'ne bağışlıyorum"

Organ Nakli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof Dr Alper Demirbaş'ın mecliste başlatılan organ bağışı kampanyası ve TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın bu konudaki tutumunu hatırlatması üzerine Baykal,herkesin anlayışla karşılanması gerektiğini söyledi Arınç, organ bağışı kampanyası sırasında organlarını bağışlama konusunda hazır olmadığını ve telkine ihtiyacı olduğunu belirtmişti

Kaynak : Baypostacom

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com