![]() |
Soru:"Kemik İliği Nakli Nasil Yapilir" |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Soru:"Kemik İliği Nakli Nasil Yapilir"HOCAM ÖZÜR DİLERİM BRANŞINIZ HARİCİNDE AMA BENİ KISACA AYDINLATIRSANIZ SEVİNİRİM TEŞEKKÜR EDERİM FAZLI DOMBAYCI Doç ![]() ![]() 05 ![]() ![]() Sayın üyemiz, kemik iliği nakli normal sağlıklı kişilerden genelde kalça kemiğinden küçük bir ameliyatla alınır ![]() ![]() alan kişlerde, genelde kemik iliği yetmezliğine götüren hastalıklar vardır ![]() ![]() kemik iliği görevini yapamıyorsa başka bir kişiden kemik iliği alıp nakletmek gerekir ![]() ![]() birincisi alacak kişinin tüm kemik iliği aktivitesi durdurulur ![]() ![]() alıcının kemik iliği tamamen devre dışı bırakıldığı dönemle yeni verilen kemik iliğinin sorunsuz faaliyete geçmesine kadar olan dönem en önemli dönemdir ![]() ![]() ![]() ![]() yeni kemik iliği görevi devraldığından yeni tanıştığı vücudu yabancı saymaması için alıcı ve vericinin doku benzerliği en üst düzeyde olmalıdır ![]() ![]() ![]() Ulkemizde bu doku tiplendirme bankası varmıdır? ne durumdadır ben bilmiyorum konu ile ilgili ve bilgili hekim arkadaşlarımızın bu yazının ardına katkılarını beklerim ![]() Yazının Orjinali için Lütfen www ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|