Ruhunuzun Dostu Besinler |
07-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ruhunuzun Dostu BesinlerKelime anlamı gerginlik olan stres, sürekli baş ve vücut ağrısı, yorgunluk, halsizlik ve aşırı sinirlilik gibi birtakım belirtilerle kendini gösteriyor Stres ve beslenme arasında önemli bir ilişki olduğu kesin İyi beslenmek bu olumsuz durumun etkilerini azaltmada, vücudun stresle mücadele etmesinde ve gerilimini azaltmasına yardımcı oluyor Özellikle B ve C vitaminleri ile çinko içeren besinler hastalıklara karşı direncimizin artmasını, bağışıklık sistemimizin güçlü kalmasını sağlıyor magnezyum ve krom gibi vitamin ve mineraller stres altındayken daha fazla harcanıyor Stres Diyeti mönüsüne uyarsanız hem sakinleşir, hem de hiç zahmetsiz incelmeyi başarabilirsiniz Mevsim değişiklikleri çoğu kez organizmayı olumsuz yönde etkiliyor Adale ağrıları, sürekli yorgunluk hissi, sabahları uyanmakta zorluk çekmek, depresif ruh hali, konsantrasyon eksikliği gibi belirtilere yol açan stresi, vitamin ve minerallerle yüklü bir diyet uygulayarak yok etmek mümkün ÖRNEK MÖNÜ Pazartesi Kahvaltı: Ceviz, balla tatlandırılmış 1 kâse yoğurt, ara öğün: Yarım kivi Öğlen: Sebze çorbası, roka salatası, 1 paket kepekli kraker, madensuyu; ara öğün: 1 elma Akşam: 8 dilim haşlanmış et, roka salatası, 1 paket kepekli kraker, madensuyu Salı Kahvaltı: Portakal suyu, 2 dilim kızarmış ekmek ve bal, ara öğün: Yarım kivi Öğlen: 70 gram köy ekmeği üzerine 1 tatlı kaşığı zeytinyağı, domatesli marul salatası, 1 paket kepekli kraker, madensuyu, ara öğün: 1 elma Akşam: 120 gram labne peynir, çok az zeytinyağlı haşlanmış kuşkonmaz, 40 gram çavdar ekmeği, madensuyu Çarşamba Kahvaltı: 1 fincan yarım yağlı süt, 2 yemek kaşığı mısır gevreği, 1 çay kaşığı bal, ara öğün: Yarım kivi Öğlen: 50 gram haşlanmış domates ve fasulye, 1 paket kepekli kraker, madensuyu, ara öğün: 1 elma Akşam: Bir dilim peynir ve 100 gram ızgara tavuk göğsü, 40 gram çavdar ekmeği, Roka salatası, madensuyu Perşembe Kahvaltı: Ceviz, balla talandırılmış 1 kâse yoğurt, ara öğün: Yarım kivi Öğlen: 50 gram ıspanak, domates ve kabak, Az zeytinyağlı soya filizi, 1 paket kepekli kraker, madensuyu, ara öğün: 1 adet elma Akşam: 60 gram et, marul salatası, 40 gram çavdar ekmeği, madensuyu Cuma Kahvaltı: Portakal suyu, 2 dilim kızarmış ekmek ve bal, ara öğün: Yarım kivi Öğlen: 180 gr kâğıtta pişmiş alabalık, az zeytinyağlı marul, madensuyu, ara öğün: 1 adet elma, bitki çayı Akşam: Domatesli-peynirli pizza Cumartesi Kahvaltı: 1 fincan yarım yağlı süt, 2 yemek kaşığı mısır gevreği, 1 çay kaşığı bal, ara öğün: Yarım kivi Öğlen: 100 gram balık, 2 kaşık mısır,2 adet ızgara kabak, 1 adet domates, roka, limonlu ve az zeytinyağlı deniz ürünleri salatası, 1 paket kepekli kraker, madensuyu, ara öğün: 1 adet elma Akşam: 150 gram köfte, marul ve domates salatası, 40 gram çavdar ekmeği Pazar Kahvaltı: Ceviz, balla tatlandırılmış küçük kâse yoğurt, ara öğün: Yarım kivi Öğlen: Haşlanmış peynirli kabak, az yağlı 50 gr pilav ve marul salatası, 1 paket kepekli kraker, madensuyu, ara öğün: 1 adet elma Akşam: 1 ince dilim az yağlı beyaz peynir, 2 adet domates, haşlanmış ıspanak, 40 gram çavdar ekmeği, madensuyu Kaynak : Baypostacom |
|