Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Cinsellik

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
cinsel, doğuda, eğitim, yetersiz

Doğuda Cinsel Eğitim Yetersiz

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Doğuda Cinsel Eğitim Yetersiz

Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi üroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç Dr İrfan Orhan, doğu illerinde cinsel eğitimin yetersiz olması nedeniyle kadın ve erkeklerde cinsel fonksiyon bozukluklarının diğer bölgelere nazaran daha fazla yaşandığını söyledi
Doğudaki kadınların geleneksel yapı ve kadınlar üzerindeki cinselliği yaşayıp yaşayamama hakkının tartışılmasının, cinsel fonksiyon bozukluklarına yol açtığını ifade eden Doç Dr İrfan Orhan, cinsel eğitimin yetersiz olması nedeniyle kadın ve erkeklerde cinsel fonksiyon bozukluklarının diğer bölgelere nazaran daha fazla yaşandığını söyledi Doç Dr İrfan Orhan, doğu bölgelerinin geleneksel yapısından dolayı birçok cinsel fonksiyon bozukluğu yaşandığını belirterek, "Bölge halkının özellikle cinsel eğitim konusunda bilinçlendirilmemiş olması, cinsel fonksiyon bozukluklarının diğer bölgelere göre daha fazla yaşanmasına sebep oluyor
Özellikle bölge kadınları, cinsel fonksiyon bozukluklarından istek, uyarılma ve orgazm problemlerini yaşıyor Bunun sebebi de, bölgedeki geleneksel yapı ve kadınlar üzerindeki cinselliği yaşayıp yaşayamama hakkının tartışılmasıdır Amerika'da halk cinsel eğitim konusunda bilinçli olduğu halde, 3 kadından 1'inde ve 4 erkekten 1'inde rastlanan cinsel fonksiyon bozukluklarının Türkiye'de cinsel eğitimin azlığı nedeniyle daha ciddi oranlarda olduğu tespit edildi Bu gibi cinsel fonksiyon problemlerinin ortadan kalkması için halkın cinsellik konusunda eğitilmesi gerekiyor" dedi
Doç Dr İrfan Orhan, ayrıca bölgede yaptıkları "sağlık çalışanlarında cinsel fonksiyon bozuklukları" konulu bilimsel çalışmaları neticesinde, özellikle sağlık eğitimi ve bunun yanında cinsel eğitim almış kadınlarda cinsel fonksiyon bozukluklarının yüzde 70 oranında yaşandığının altını çizerek, erkeklerde ise cinsel fonksiyon bozukluklarından özellikle sertleşme probleminin ön plana çıktığını söyledi
Kaynak : Baypostacom

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com