Soru:"Akciğer Su Toplaması" |
07-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Soru:"Akciğer Su Toplaması"nefes darlığı şikayeti ile süreyya paşa hastanesine müracat ettim14 gün kadar yattım tedaviler uygulandı ,fakat ödemde azalma olmamışve bize kardiyoloji ye gitmemimizi önerdilerbiz 27/08/ tarihinde Siyami Erseke gittik,sonuçları aynen yazıyorum LV Diastolik Disfonksiyon(Restriktif Patern)-Biatrial Dilatasyon-Restriktif KMP?-Orta Triküspit Yetersizlik-Pulmoner Hipertansiyon -Hafif orta Mitral yetersizlik-Patent Foramen Ovale(PFO) 30/12/08 tarihinde Süreyya paşa da ise Fob yapıldıBilateral tüm lob ve segment ağızları açık izlendibilateral ödem ve konjesyon mevcuttulavaj ve sitoloji alındı ,patolojiye gönderildi sonuçlerı henüz çıkmadıhastanın tomografisinde sağ plevral effüzyonu mevcut1 hafta önce poliklinikten yapılan torasentez sonucunda transüda vasfında sıvı patolojisi :LenfositHistiyositPolimorflar olarak geldihastanın plevral effüzyonu kardiak düşünüldü ve kardiyoloji konsültasyonu önerildi hasta ayrıca multip myelom ok meydanı hematoloji bölümünde 4,5 yıldır düzenli kontrollere gitmekte ve şu an bu hastalığı ile ilgili ilaç kullanmamaktadırsizden ricam bize ne önerirsiniz,Kalp gerçekten böyle bir hastalığa yol açarmı? ProfDr SERVET ÖZTÜRK Yazının Orjinali için Lütfen wwwsaglikdaniscom adresini ziyaret ediniz |
|