Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bebeklerin, çinko, geliştiriyor, zekasını

Çinko Bebeklerin Zekasını Geliştiriyor

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çinko Bebeklerin Zekasını Geliştiriyor




Hamile kadınların yeterli düzeyde çinko almalarının, bebeğin zeka gelişimini olumlu yönde etkilediği saptandı İngiltere ve Bangladeşteki iki sağlık merkezinde yapılan ve tıp dergisi Lancette sonuçları yayımlanan araştırmalarda bu sonuca ulaşıldı Araştırmalar sırasında, 13 aylık bebekler üzerinde, annelerin hamilelikleri sırasında aldıkları çinkonun etkisi incelendi Anneleri hamilelik sırasında günde 30 miligram çinko alan bebeklerin, kontrol grubuna göre daha üstün zekalı ve hastalıklara karşı daha dirençli oldukları belirlendi Çinkonun düşük ağırlıkta doğan çocuklarda da, hastalıklara karşı direnci artırabildiği belirtildi

Kaynak : Baypostacom

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.