Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
soruağız kokusu faranjit ve reflü

Soru:"Ağız Kokusu, Faranjit Ve Reflü"

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Soru:"Ağız Kokusu, Faranjit Ve Reflü"

doktor bey benim çok uzun zamandır boğazımda yanma şikayetim olurdu yıllarca antibiyotik tedavisi uygulandı fakat son 1 yıldır reflü tanısı koyulmaya başlanmıştı ancak yine de doktorlar farklı teşhisler koyabiliyordu
bunun üzerine ben bir gastro enteroloji uzmanına gidip özel olarak ilgilenmesini sağladım endoskopiyle iyi bir incelemeden sonra bana şu raporu verdi
özofagus: 1/3 distal özofagusta hiperemi, ödem, ve gastroözofagial reflü tespit edildi
mide: tüm mide mukozasında hiperemi, ödem ve mozaik patern tespit edildi
duodenum: pylor santralize, bulbus forme, apex ve apexten papilla vateriye kadar mukoza doğal görünümde izlendi
tanı kronik gastritis gerd

bu teşhisten sonra bana sabahları aç karna nexium kullanmamı ve gaviscon şurup kullanmamı söyledi ve kbb doktoruyla görüşmemi söyledi
kbb doktoruyla görüştüm ve o teşhisin doğru olduğunu ancak ilaçlı tedavi vermeyeceğini, verilen ilaçları kullanmam gerektiğini ve reflü için gerekli önlemleri almam gerektiğini söyledi

yaklaşık 3 hafta oldu söylenen tüm noktalara dikkatlice uyuyorum ancak benim boğazımdaki yanma şiddetli bir şek,lde devam etmekte ve son günlerde yoğun bir nefes kokusu sorunu yaşamaktayım çözüm alamadığımı düşünüyorum size danışmayı bir çare olarak görüyorum
ilginize şimdiden teşekkür ederim
DoçDr Mehmet GÜNDÜZ

23 14:48:59

bogazinizdaki yanma muhtemelen kronik faranjitten kaynaklaniyor reflude kronik faranjitin bir sebebi ama tek sebebi degil reflu tedavisi devam etmeli ve ara ara gastroenterologa giderek mukozada duzelme varmi incelenmeli bogaz yanmasi icin ayrica kendinizi korumalisiniz cok acili yemekler, tozlu havalr, sigara gibi durumlardan kacinmalisiniz ayrica evde olabildigi kadar ortam nemli olursa iyi olur buhar makinasi yada kalorifer ustu caydanliktan buhar dan yararlanabilirsiniz ayrica bogaza verilen antiseptik gargara ve spreyler mevcut bunlarda kismen faydali olabilir gecmis olsun

Yazının Orjinali için Lütfen wwwsaglikdaniscom adresini ziyaret ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com