|
|
Konu Araçları |
sorureflüde lansaprazol sürekli kullanılabilirmi |
Soru:"Reflüde Lansaprazol Sürekli Kullanılabilirmi?" |
07-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Soru:"Reflüde Lansaprazol Sürekli Kullanılabilirmi?"selamlar 15 yıldır mide yanması çekiyorum birkaç defa ilaç tedavisi gördüm fakat ilaçlar bitince biriki gün sonra terkar yanma ve acı devam ediyor enson iki ay önce bir üçlü denilen ilaç tedavisi gördüm fakat şikayet yine devam ediyor 30 ocak 208 yılına endoskopi revusualdım işallah ozamanakadar daha büyük hastalık çıkmaz iki aydır lansoprol kulanıyorum ozaman iyi hisediyorum kendimi ben şunu orenmek istiyorum sürekli lansaprol kulanmak zararlımı bukonuda bana açıklayıcı bilgi verirseniz sevinirim İYİ ÇALIŞMALAR DoçDr Yusuf AKCAN 191207:32:34 sürekli lansaprazol ve benzeri ilaçları kullanmak 15 yıla kadar güvenli olduğu ile ilgili bilimsel yayın var ancak 15 yıldır süren bir şikayet var gastrokopi yapıldıktan sonra direkt bir sorun yoksa safra kese ve pankreas beziniz de incelenmelidir kilo kaybı yok ise ve şikayetler gece uykudan uyandırmıyorsa , ateş yapmıyorsa , kansızlığın oluşmadı ise gerekli tetkiklerden sonra ( bu tetkiklerin neler olabileceğine bir gastroenterolog sizin tüm şikayetlerinizi dinledikten sonra ve muayeneizden sonra karar vermelidir) non-ülser dispepsi tanısı almanız kanımca yüksek ihtimalledir? geçmiş olsun Yazının Orjinali için Lütfen wwwsaglikdaniscom adresini ziyaret ediniz |
|