07-25-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Soru:"Demir Eksikliginin Nedeni Ne Olabilir?"
merhaba hocam,
ben kronik bir miğde kanaması geçiren birisiyim çok fazla demir ilaçları kullanmıştım en son çok iyi demişlerdi sizin dediğinize göre burda kanım eksik cilt doktorumda aynı şeyi söymeişti birden fazla rahatsızlığım var 4 kezmiğde kanaması geçirdim astımım,bronjitim kronik reflüm,kronik alerjm ve eklem ile yumuşak doku romatizmam var yumurtalıklarımda 3 cn kis olduğunu önemsiz olduğunu söylemişlerdi kadın doğuma gitmemi bunun için önermiş olsanız gerek aynı şeyi cilt doktorumda önerdi 4 kez miğde kanaması geçirmiştim kronik hale gelmişti dışkı testinide bunun için istemiş olsanız gerek en son demiş olduğunuzu tam olarak anlamadım verdiğiniz bilgi için çok teşekkür ederim bu şekilde birden çok doktora yazdım ama hiç bir şekilde cevap alamadım vermiş olduğunuz cevap beni çok mutlu etti yardım ve ilginiz için tekrar teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim
Saygılarımla  
Hava Ünlü
daha önceki soru ve cevabım aşağıda mevcut 
merhaba kan testimde normal değerlerden farklı olan bir takım sonuçlar çıktı bunlar ;
hgb normal değer 13,6-17,2 benim sınuç değerim    11,5
hct normal değ 39,5-50,3 " "      34,9
mcv " " 80,7-95,5 """"       75,9
mcg " " 27,5-33,5 """""       25,0
rdw " " 11,8- 14,3 """            15,8
plt """ 156-373 413
eo% 0,9-6,1 0,8
sedimentasyon 3-20 50
yaşım 23 bayanım bunların normal değerleden farklı olması benim için hangi hastalıkların belirtisidir kısacası yorumlamanızı rica ediyorum
değerli zamanınızı ayırdığınız için şimdiden teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim
Doç Dr M Akif BUYUKBESE
09 02:01:24
--------------------------------------------------------------------------------
Bunlara demir eksikligi anemisini telkin ediyor kadin doguma gidilmesi ve diskida gizli kan testi yararli olur ayrica depo demiri icin ferritin baktiralim
Gecmis olsun
iyi yillar !
Doç Dr M Akif BUYUKBESE
11 17:13:09
Oncelikle midenizde kanam devam ediyor mu diye bakmak lazim Endoskopi en saglikli sonucu verir 4 kez mide kanmasi gecirmeniz altta kronik bobrek veya karaciger yetersizligi yahut yogun agri kesici ilac kullanimi oykusu yok ise o vakit hassas bir kisilik yapiniz oldugunu ortaya koyar Bu arada hepatit testlerini de kontrol ettiriniz Diskida gizli kan etsiz 3 gun sonrasi 3 kez ust uste bakilabilir Genc bayanlarad adet duzensizligi dedemir eksikligine katkida bulunabiliyor Demir tedavisi basarili olunca bazen bu durum duzeliyor ancak herkisi de birbirini tetikleyebiliyor Demir tedavisini ne kadar almaniz gerektigi konusunda ferritin bilgi verecektir Tedavisiz kronik hastaliklarin da demir eksikligine veya kansizliga yol acabildigini biliyoruz bazen hassas mideler demir tedavisini kaldirmaz O vakit uygun demir preperatlari secilmelidir yani hassas midede demir tedavisi kanama teorik olarak yapabilir O zaman demir tedavisi damardan verilir bulundugunuz ilde cok sayida hastane var, Mezunu oldugum capa tip fakultesine de muracaat edebilirsiniz Gecmis olsun!
Yazının Orjinali için Lütfen www saglikdanis com adresini ziyaret ediniz
|
|
|