Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
sorudemir eksikliginin nedeni ne olabilir

Soru:"Demir Eksikliginin Nedeni Ne Olabilir?"

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Soru:"Demir Eksikliginin Nedeni Ne Olabilir?"

merhaba hocam,
ben kronik bir miğde kanaması geçiren birisiyim çok fazla demir ilaçları kullanmıştımen son çok iyi demişlerdi sizin dediğinize göre burda kanım eksik cilt doktorumda aynı şeyi söymeiştibirden fazla rahatsızlığım var 4 kezmiğde kanaması geçirdimastımım,bronjitimkronik reflüm,kronik alerjmve eklem ile yumuşak doku romatizmam var yumurtalıklarımda 3 cn kis olduğunu önemsiz olduğunu söylemişlerdi kadın doğuma gitmemi bunun için önermiş olsanız gerekaynı şeyi cilt doktorumda önerdi4 kez miğde kanaması geçirmiştim kronik hale gelmişti dışkı testinide bunun için istemiş olsanız gereken son demiş olduğunuzu tam olarak anlamadım verdiğiniz bilgi için çok teşekkür ederim bu şekilde birden çok doktora yazdım ama hiç bir şekilde cevap alamadımvermiş olduğunuz cevap beni çok mutlu ettiyardım ve ilginiz için tekrar teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim

Saygılarımla
Hava Ünlü

daha önceki soru ve cevabım aşağıda mevcut

merhaba kan testimde normal değerlerden farklı olan bir takım sonuçlar çıktıbunlar ;

hgb normal değer 13,6-17,2 benim sınuç değerim11,5
hct normal değ 39,5-50,3 " " 34,9
mcv " " 80,7-95,5 """" 75,9
mcg " " 27,5-33,5 """"" 25,0
rdw " " 11,8- 14,3 """ 15,8
plt """ 156-373 413
eo% 0,9-6,1 0,8
sedimentasyon 3-20 50

yaşım 23 bayanımbunların normal değerleden farklı olması benim için hangi hastalıkların belirtisidirkısacası yorumlamanızı rica ediyorum
değerli zamanınızı ayırdığınız için şimdiden teşekkür eder iyi çalışmalardilerim

DoçDr M Akif BUYUKBESE
09 02:01:24
--------------------------------------------------------------------------------

Bunlara demir eksikligi anemisini telkin ediyor kadin doguma gidilmesi ve diskida gizli kan testi yararli olur ayrica depo demiri icin ferritin baktiralim

Gecmis olsun

iyi yillar !

DoçDr M Akif BUYUKBESE

11 17:13:09

Oncelikle midenizde kanam devam ediyor mu diye bakmak lazim Endoskopi en saglikli sonucu verir 4 kez mide kanmasi gecirmeniz altta kronik bobrek veya karaciger yetersizligi yahut yogun agri kesici ilac kullanimi oykusu yok ise o vakit hassas bir kisilik yapiniz oldugunu ortaya koyar Bu arada hepatit testlerini de kontrol ettiriniz Diskida gizli kan etsiz 3 gun sonrasi 3 kez ust uste bakilabilir Genc bayanlarad adet duzensizligi dedemir eksikligine katkida bulunabiliyor Demir tedavisi basarili olunca bazen bu durum duzeliyor ancak herkisi de birbirini tetikleyebiliyor Demir tedavisini ne kadar almaniz gerektigi konusunda ferritin bilgi verecektir Tedavisiz kronik hastaliklarin da demir eksikligine veya kansizliga yol acabildigini biliyoruz bazen hassas mideler demir tedavisini kaldirmaz O vakit uygun demir preperatlari secilmelidir yani hassas midede demir tedavisi kanama teorik olarak yapabilir O zaman demir tedavisi damardan verilir bulundugunuz ilde cok sayida hastane var, Mezunu oldugum capa tip fakultesine de muracaat edebilirsiniz Gecmis olsun!

Yazının Orjinali için Lütfen wwwsaglikdaniscom adresini ziyaret ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com