Soru:"Nedensiz Aşırı Ateş Ve Üşüme" |
07-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Soru:"Nedensiz Aşırı Ateş Ve Üşüme"hocam merhaba defalarca dr lara gittim ama hala bi çare bulmuş değilimbenim vücut ısım normalden çok fazla oluyor ve aniden üşüme geliyoradet günlerim 9-10 gün sürüyor vede aşırı kan kaybediyorumanemi teşhisi konuldu ayrıca servik inflamasyonu olduğunu patoloji sonucu ortaya çıktıtansiyonum senelerdir 9-5 çıkıyoryüzümde aşırı tüylenme var gittikcede artıyorinanın bu sorunlarla başetmem gittikce zorlaşıyor lütfen bana teşhis konusunda yardım edinhoşçakalın DoçDr Yusuf AKCAN 290802:59:55 Sayın Üye, ateş ile ateş hissi farklı kavramlardır termometre ile ölçülen ateşiniz yüksekmi? yoksa bu sizdeki bir hismi bunu ancak ölçerek söyleyebilirsiniz gerçek ateşte; infeksiyon hastalıkları, kollojen doku hastalıkları, ilaçlar, tümörler araştırılmalıdır ateş hissinde ise erken bir menapoz, nöropatiler, psikolojik durum değerlendirilmelidir üşüme hissi; kansızlıkta ve hipotiroidide görülebilir bu arada kansızlığının tek sebebi kanamamı bakılmalıdır yani sadece demir eksikliğimi yoksa yanında vit b12 eksikliğide varmı? zira buda nöropati yapabildiğinden üşüme ve yanma hisleri verebilir demir ve vit b12 eksiklikleri var ise yerine konmalıdırlar tüylenme olması hormonal durumunuzu değerlendirilmesini gerektirmektedir tüylenmenin şiddeti, tüy veya kıl olup olmadığı, sesde kalınlaşma da önemlidir tiroid fonsiyon testleriniz DHEAS FSH , LH ve başka hormonlar bakılması gerekebilir endokrinoloji uzmanı ve kadın doğum uzmanına aynı zaman periyodunda görünmenizi tavsiye ederim Yazının Orjinali için Lütfen wwwsaglikdaniscom adresini ziyaret ediniz |
|