Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
mangalın, salata, yanına

Mangalın Yanına Salata

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mangalın Yanına Salata





İstanbul İstanbul Üniversitesi (İÜ) onkoloji Enstitüsü Tıbbi onkoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof Dr Nuri Faruk Aykan, kalın bağırsak kanserlerinin oluşumunda, kırmızı et ile etin özellikle kömürleşecek kadar pişirilmesinin önemli bir faktör olduğunu bildirdi

Kalın bağırsak kanserlerinin oluşumunda genetik faktörlerin dışında, risk faktörleri bulunduğunu da anlatan Aykan, bunları şişmanlık, hareketsizlik, bol yağlı yiyeceklerin tüketilmesi, kırmızı et ve pişirilme yöntemleri olarak sıralayabileceklerini söyledi

Kırmızı et ile etin özellikle ''mangal keyfi'' yaparken kömürleşecek kadar pişirilmesinin önemli bir faktör olduğunu söyleyen Aykan, ''Bu nedenle haftada bir kez et tüketin Eğer mangal yapıyorsanız yanında mutlaka yoğurt veya ayran yiyin, salata ve domates tüketin'' dedi
Kaynak : Baypostacom

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.