Soru:"Hepatit B Taşıyıcı Tahlil Sonuçlarım" |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Soru:"Hepatit B Taşıyıcı Tahlil Sonuçlarım"Öncelikle teşekkür ederim ![]() 2004 yılından beri hepatit B taşıyıcıyım 33 yaşında erkeğim![]() Bundan 1 5 sene önce yaptırdığım rutin testlerde ast ve alt değerleri normal çıkmıştı![]() Bugün sonucunu aldığım testlerde aşağıdaki değerler çıkmıştır ![]() Bu testlere ek olarak birçok test daha yaptırdım Henüz bunların sonucu elime geçmedi![]() Elde ettiğim bu sonuçlara göre kronik hepatit B ye doğrumu gidiyorum ? İnanın bu soruyu kendi kendime sormaktan çok yoruldum ve çok üzgünüm![]() Sizden ricam bu testleri yorumlamanızdır ![]() ast : 58 (ref aralığı 0-32)alt : 112 (ref aralığı 0-31)ggt : 40 (ref aralığı 5-36)alp 76 (ref aralığı 35-104)bilirubin total : 1 4 (ref aralığı 0-1 0)bilirubin direkt : 0 4 (ref aralığı 0-0 2)PT (Protrombin zamanı) PT : 14 3 (ref aralığı 11 5-14 5)Aktivitesi 77 4 (ref aralığı 70-100)INR : 1 19 (ref aralığı 0 9-1 2)Doç Dr Yusuf AKCAN02 12:08:06taşıyıcı iken alt yükselmesi aktif hepatite geçişi gösterbildiği gibi her insanda olabilecek geçici karaciğer enzim yüksekliği sebeplerini bugünlerde yaşıyorsa olabilirsiniz örneğin ilaçlar ve kimyasallar, diğer geçici viral enfeksiyonlar gibi ayrıca taşıyıcı iken enzim yüskekliği yeni oluşmuş ise altı aylık takip periyodu uygun olabilir zira virüsü tamamen yok etme gibi bir serokonversiyon periyodu da muhtemeldir altı aydan sonra enzimler normale inip virüs tamamen yok edilmedi ise kronik aktif hepatit b düşünülüp karaciğer biyopsisi ve viral ölçekler tamamlandıktan sonra tedavi verme kriterleri uygunsa tedavi planlanmalıdır sağlıcakla![]() Yazının Orjinali için Lütfen www saglikdanis com adresini ziyaret ediniz![]() |
|
|
|