Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bilgisayar, ile, oyunu, zayıflayın

Bilgisayar Oyunu İle Zayıflayın!

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bilgisayar Oyunu İle Zayıflayın!

"Vücut Mekaniği: Obeez Şehri'nden Kaçış" adındaki bu oyun küçüklere ve gençlere nasıl ideal kiloda kalacaklarını öğretiyor Oyunun kuralları çok basit; oyunda Kol Esterol adındaki kötü karaktere karşı olan süper kahramanlara katılıp savaşıyorsunuz

Bu savaş Jack Decayd adlı bir adamın vücudunun içinde geçiyor Eğer Kol Esterol karşısında iyi savaşamazsanız Jack ölüyor Oyunun çeşitli etaplarında kahramanlar Kol Esterol'e karşı güçsüz duruma düşerlerse bir ses "Jack çok yakında ölecek" diye uyarıyor

Nasıl başladı hatırlıyorum

Oyunun başlangıcında Jack'ın ağzından kısa bir açıklama duyuyorsunuz: "Nasıl başladı hatırlıyorum Şuradan birkaç cips buradan bir kola derken bu hale geldim Ve farkına bile varmadan zararlı yiyecekler ve hastalıklar beni tehdit etmeye başlamıştı,hikayemin sonunu ancak siz değiştirebilirsiniz " diyerek nasıl obez olduğunu anlatıyor

Sağlıklı ve zinde bir vücuda nasıl sahip olacaklarını öğrenmiş oluyorlar

"Vücut Mekaniği", son zamanlarda piyasaya sürülen çocuklara ve gençlere daha fazla egzersiz yapmalarını ve daha sağlıklı beslenmelerini öğreten oyunlar zincirinin en son halkası Her ne kadar çocuklar bu oyunu oynarken hareket halinde olmasalar da sağlıklı ve zinde bir vücuda nasıl sahip olacaklarını öğrenmiş oluyorlar

Oyun geçtiğimiz Salı günü Amerika'nın çeşitli dükkânlarında satışa sunuldu

Video ve bilgisayar oyunları sadece Amerika'da 12,5 milyar dolarlık bir pazara sahip ve geçtiğimiz yıllarda Amerikan hükümeti çocukların yüzde 17'sinin obez olduğu ve milyonlarca insanın fazla kilolardan sağlık problemi çektiği açıkladı

Yetkililer bu gibi bilinçlendirici oyunlarla çocukların sağlıklarına ve yeme alışkanlıklarına daha fazla dikkat etmelerini sağlayacaklarından umutlu

Kaynak : Baypostacom

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com