Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ses, sorunları, tellerı

Ses Tellerı Sorunları

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ses Tellerı Sorunları




Gırtlağın iki yanında bulunan ses telleri titreşerek sesin oluşmasını sağlarlar Gırtlak kasları ses tellerinin uzunluğunu ve gerginliğini kontrol ederek titreşimi ayarlarlar Ses telleri ayrıca yutkunma sırasında yiyecek ve içeceklerin akciğerlere kaçmasını önlemede de yardımcı olurlarSes telleri konuşmada ve şarkı söylemede en önemli öğelerdir Eğer yanlış ya da kötü kullanılırlarsa çeşitli sorunlar ortaya çıkabilir Bu tür sorunlar arasında polipler, nodüller ve ülserler bulunmaktadırPOLİPLERPolipler, ses tellerinin üstünü örten ince zarda ortaya çıkan şişliklerdir Bunlar büyüdükçe yuvarlak bir şekil alırlar; tüm ses teli boyunca yayılabilir ya da bir bölümünde sınırlı kalabilirlerUzun süre ya da tekrar tekrar çığlık attığınızda, bağırdığınızda veya doğal olmayan çok düşük bir tonda konuştuğunuzda ses tellerinizde bir nödül gelişebilir Kronik bir alerji sonucunda veya sigara dumanı ya da endüstriyel dumanlar gibi tahriş edici dumanları soluduğunuzda da polip gelişebilirPolipler sesinizin fısıltı halinde çıkmasına ya da kısılmasına neden olabilirler Bunlar bazen larengoskopi denen özel bir muayene sırasında çıkarılabilirler
Kaynak : Baypostacom

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.