Soru:"Patoloji Raporu" |
07-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Soru:"Patoloji Raporu"Sayın hocam size patoloji raporumu gönderiyorum yorumlarsanız sevinrimÜreteryal Karsinom(Papiller Derece 2a) YORUM:Tümör papiller konfügrasyonda olup lamina propria ve kasdokusu incelenmiş invazyona raslanılmamıştırHocam anladığım kadarıyla lamina propriaya invazyon olmadığı için Evresi pTa;Derecesi 2a diyor Sayın hocam Grade 1,Grade 2 ve Grade 3 inceledim Fakat Ege üniversitesi benim grademi 2a olarak yorumlamışGrade 2a ve Grade 2b diye ikiye ayrılıyormuşŞayet böyle ise benim Gradem 2b ve Grade 3 nispeten daha iyi diye yorumluyorum ve hatta grade 3 dense Grade 1 e daha yakın diye yorumluyorumÇünkü Grade 2a ile Grade 3 ün arasında Grade 2b var,Grade 1 ile Grade 2a nın arasında bir şey yokTeşekkürlerTümör tek,2 cm den küçük ,papiller,20 aydır nüks yokSıgara içmiyorm ,40 yaşındayım DoçDr Murat ALPER 2005 17:02:03 Üreteryal Karsinom(Papiller Derece 2a) YORUM:Tümör papiller konfügrasyonda olup lamina propria ve kasdokusu incelenmiş invazyona raslanılmamıştırHocam anladığım kadarıyla lamina propriaya invazyon olmadığı için Evresi pTa;Derecesi 2a diyor Sayın hocam Grade 1,Grade 2 ve Grade 3 inceledim Fakat Ege üniversitesi benim grademi 2a olarak yorumlamışGrade 2a ve Grade 2b diye ikiye ayrılıyormuşŞayet böyle ise benim Gradem 2b ve Grade 3 nispeten daha iyi diye yorumluyorum ve hatta grade 3 dense Grade 1 e daha yakın diye yorumluyorumÇünkü Grade 2a ile Grade 3 ün arasında Grade 2b var,Grade 1 ile Grade 2a nın arasında bir şey yokTeşekkürlerTümör tek,2 cm den küçük ,papiller,20 aydır nüks yokSıgara içmiyorm ,40 yaşındayım merhaba öncelikle geçmiş olsun mesane tümörlerinde en önemli faktör kas tabakasına invazyon olup olmamasıdır sizde lamina propria ve kas tabakasına invazyon olmadığı için yayılma derecesi başlangıç dönemlerinde olan bir lezyon grade olarak kastedilen de grade 3 daha kötüdür dahay üksek grade daha olumsuz, daha hızlı ilerlemesi beklenir Tümör tek,2 cm den küçük ,papiller,20 aydır nüks yokSıgara içmiyorum diyorsunuz bunlar olumlu genel önerim stres yapmayınız rahat olunuz belirli aralarla ürologa kontrol olmalısınız geçmiş olsun dileklerimle Yazının Orjinali için Lütfen wwwsaglikdaniscom adresini ziyaret ediniz |
|