Soru:"Hepatit B Tedavileri Ve Gebelik" |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Soru:"Hepatit B Tedavileri Ve Gebelik"merhaba 28 yaşında eli bir bayanım hepatit B Hastasıyım 3senedir tedavi görüyorum hbvdna 1000 kopya altı sağlıklı bir hamilelik geçirebilmem için hbvdna kesinlikle negatif mi olması gerekir?ALT31 AST 48 3 Seneden beri tedavi görüyorum (1sene alfa 2b,3sene zeffix,1 5 sene hepsera kullım son iki ilaca deam ediyorum saygılarımla Doç Dr Yusuf AKCAN14 03 15:59:54sayın üye, kronik hepatit B hastalarında bir miktar kısırlık olabilmekle beraber, bir çok hasta hamile kalıp normal doğum yapabilmektedir ![]() ancak tedavi altında olan hastalarda bazı özel sıkıntılar vardır birincisi lamuvidin dışındaki adefovir(hepsera) ve entacavir (baraclude) gebelikte zararlı olup olmadığı bilinmemektedir hayvan deneylerinde ise yüksek dozlarda fetusa zararlı olduğu biliniyor![]() emzirme döneminde de entacavir ve adefovir önerilmez ![]() gebe kalmak için almakta olduğunuz ilaçlarıı bırakmakla hepatitde ciddi alevlenme riskide doğabilecektir dolayısıyla karar vermek oldukça zor![]() takip eden doktorunuzla tüm bunları tartışarak bir karara varabilirsiniz ![]() ![]() Yazının Orjinali için Lütfen www saglikdanis com adresini ziyaret ediniz![]() |
|
|
|