Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
sorusol ayak bileği

Soru:"Sol Ayak Bileği"

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Soru:"Sol Ayak Bileği"

bundan 15 sene once bir halı saha macında sol ayak bileğimi burktum doktora gittğimde baj bağlamamı söyledi ve bir kaçgün içinde geçeğini söylemişti ağrımın geçmemesi üzerine baska doktorlara gittim buz tedavileri dinlenmeler de fayda etmeyince
beni mr a yönlendirdiler mr sonucunda bana takmam icin ayak bilekliği verdiler yaklasık 3 ay boyunca o ayak bilekliğini taktım fakat yinede ayağımdaki sorun gecmedi Bunun üzerine ikinci bir mr a girdim mr sonucu : TALUS ÜST VENTRAL KONTURUNDA SPUR FORMASYONU DİKKATİ ÇEKMEKTEDİR TİBİOTALAR EKLEM VENTRAL VE TALOKALKANEAL EKLEM POSTERİOR RESESİNDE AZ MİKTARDA EFFÜZYON MEVCUTTUR İNTRAOSSEÖZ LİGAMAN KALKANEUS YAPIŞMA YERİ KOMŞULUĞUNDA MİLİMETRİK SUBKORTİKAL KİSTİK REZORBİSYON ALANI MEVCUTTUR

doktorum bu mr ı da gördükten sonra yapacak bir şey olmadığını bunun zamanla düzeleceğini söyledi sadece bir ayak burkulması icin 15 seneyi askın bir süredir ayak bileğimde sorun yaşıyorum ve hafif uzun yürüyüşlerde dahi ayağımda ağrı oluyor Geçtiğimiz günlerde sportif bir faaliyet yapmaya çalıştım ama ayağım yine ağrılar içinde kaldı Bu sorundan nasıl kurtulacağıma dair yardımlarınızı bekliyorum çok teşekkürler

DoçDr Yakup YILDIRIM

0902 10:06:39

MRI sonuçları çok belirgin bir sorunu göstermiyor fakat bazı ciddi burkulmalar sonrasında ayak bilek bağlarında kalınlaşma olabilir ve bu da talusa baskı yapabilir Ağrının ve dolayısıyla baskının ayak bileğininin hangi pozisyonunda olduğu önemli Bu da ancak muayene ile anlaşılabilir Eğer bununla ilgili de bir sorun yoksa o zaman size önerim FTR yapılmasıdır

Yazının Orjinali için Lütfen wwwsaglikdaniscom adresini ziyaret ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com