Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bozukluğuna, kalpteki, kalıcı, ritm, tedavi

Kalpteki Ritm Bozukluğuna Kalıcı Tedavi

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kalpteki Ritm Bozukluğuna Kalıcı Tedavi

Türkiye'de ilk defa DEÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde hizmete giren "Ensite/NavX cihazının tanıtımıyla ilgili Koroner Yoğun Bakım Toplantı Salonu'nda bir basın toplantısı düzenlendi Toplantıya Hastane Başhekimi Prof Dr Sedef Gidener, Başhekim Yardımcısı Doç Dr Hüdai Çatalyürek, Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof Dr Sema Güneri ve Doç Dr Özgür Aslan katıldı

Kardiyoloji anabilim dalının alt yapısı, öğretim üyelerinin çalışmaları ve fiziki durumu ile Türkiye'de ilklere imza atan bir anabilim dalı olduğunu belirten Başhekim Prof Dr Sedef Gidener anabilim dalına alınan bu cihazla kalpte ani ritm bozukluklarına neden olan hastalığın kalıcı olarak tedavi edilebileceğini söyledi Ritm bozukluklarında klasik cihazların artık yeterli olmadığını belirten Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof Dr Sema Güneri ise yeni alınan cihazla hem işlemin daha kısa süreceğini ve hem de tedavinin kesin sonuç vereceğini söyledi Başarı oranının yüzde 95'lere ulaştığını belirten Güneri geçen Cuma'dan bu yana 6 vaka yaptıklarını ve başarıyla sonuçlandığını söyledi

İşlemin komplikasyon sorununu da ortadan çıkardığını belirten Doç Dr Özgür Aslan ise cihazın tekniği konusunda bilgi verdi Aslan cihazın hastayı radyasyona maruz bırakmadan "Atriyal Fibrilasyon" hastalığını kalıcı olarak tedavi ettiğini söyledi Geçen hafta cihazla tedavi olan 52 yaşındaki Münevver Ala da "Bu cihazla tedavi olamasaydım ömür boyu ilaç bağımlısı olacaktım Kurtuldum" diye konuştu Toplantı sonrası piyasa değeri 150 bin dolar olan cihaz basına tanıtıldı

Kaynak : Baypostacom

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com