![]() |
Soru:"Talasemi" |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Soru:"Talasemi"Merhaba doktor bey, Dha önce sizi sorumla rahatsız etmiştim ![]() ![]() ![]() Rutin Biyokimya ürik asit 4,6 LDH333 ELEKTROFOREZ varyant hemoglobin hemoglobin Ao 84,5 hemoglobin F 2,0 hemoglobinS , hemoglobin A2 4,8 beta Mikroglobulin kanda 2,44 Kendi doktorum bu sonuca göre benim Talassemi Taşıyıcı olduğumu söyledi ve beni Hemotolojı bölümüne sevk etti ![]() ![]() ![]() ![]() Teşekkürler, ![]() ![]() Doç ![]() ![]() ![]() 31 ![]() ![]() Talasemi tasiyiciligi o kisi icin bireysel onemli problemler dogurmuyor ![]() ![]() Kan hucresi alyuvar veya eritrosit dedigimiz hucrenin duvarinin butunlugu erken bozularak tasiyicilarda cabucak hucre yikimi gerceklesebiliyor ![]() ![]() ![]() ![]() Folik asid ancak, beraberinde B12 vitamini eksikligi varsa onceligi B12 vitamini takviyesine birakmalidir yoksa olumsuz sonuclar dogabilir (nadirce bir durum da olsa duzeyin tayin edilmesi yararli olacaktir) Talasemi olanlarda demir eksikligi olmayabilir ![]() ![]() ![]() ![]() Kombine anemilerde ona gore tedavi yapilacaktir ![]() Teorik olarak stres hallerinde anemi pek cok hastalikta oldugu gibi daha belirgin hale gelebilir ![]() Saglikli gunler ![]() ![]() ![]() Yazının Orjinali için Lütfen www ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|