07-25-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Soru:"Kalın Barsak Rahatsızlıgı"
merhaba sorunum;kalın barsagın tam boşalmaması ve dışkının daima 70 nin sert olmas bunun neticesinde gaz oluşumu ve gazı kontrol edememedir kabızlık yok en az günde 1 defa çıkıyorum Gastoro da kolonoskopi,endoskopi,bununla ilgili bütün tetkikleri yaptırdım organik bir bozukluk yok spastik kolonda degil dediler,beni genel cerrha gönderdi orda makat muayenesinden ve bazı ölçümlerle bir bulguya rastlanılmadı,psikyatriye gönderdi,ordan nörolojiye gönderildim ama bir netice alamdılar hiçbir rahatsızlıgım da yok,bazen barsak gürültüsü oluyor ama hiç bir agrı sızı yok üzüm,kaysi,roka gibi yeşilik akşam yediğim zaman ertesi gün biraz boşalma olup kısmen rahatlıyorum Bu bir genetik rahatsızlık olabilir mi? Çaresi varmıdır? Yardımcı olursanız minnettar olacam teşekkürler
Doç Dr Yusuf AKCAN
28 02 18:30:40
Sayın üye,
kalın barsakla ilgili şikayetlere yönelik birçok test yapılmış organik bir sorun yok diyorsunuz
anlaşıldığı kadarıyla;
-barsak parazitleri 3 ayrı gün baklmalı
özellikle giardiasis göstermesi bazen zor olabilir
- kalsiyum düzeyi bakılmalı
-tiroid testleri bakılmalı, özellikle hipotiroidi yönü ile incelenmeli
organik bir sorun yok ise, psikiyatriye görünmeniz ve öneriliyor ise tedavi olmanız gerekebilir
sitemizi takip ederseniz bu gibi genel konular hakkında çok yakında toplu bilgiler bulacaksınız hastalıklar/halk dili menüsünden takip ediniz
Yazının Orjinali için Lütfen www saglikdanis com adresini ziyaret ediniz
|
|
|