Tabiat Eczanesinden Şifalı Bitkiler! |
07-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tabiat Eczanesinden Şifalı Bitkiler!wwwburasiturkiyecom internet sitesinde yer alan bilgilere göre, bazı yiyeceklerin taşıdığı özellikler: Satsuma (Küçük portakal): İçerdiği folik asit ve C vitamini sayesinde öksürüğü ve kanlı tükürmeyi keser Ayrıca kan pıhtılaşmasına karşı en etkin doğal yiyecek olduğu için ileri yaşlarda felç veya kalp krizi riskini de azaltır Tarçın: Yemeklere girmiş olabilecek E-coli bakterisinin vücutta yayılmasını önler midenin düzenli çalışmasına etki eder Kusmayı engeller Hatta bal veya limon suyuyla birlikte alındığında boğazdaki yanmaları keser Hardal: İçindeki singrin maddesi, midenin gaz çıkarmasına yardımcı olur sindirim sistemini düzenler, mide ağrılarını giderir En fazla bir çay kaşığı alınmalıdır Nane: İçerdiği mentol, midenin normalleşmesini sağlar Vücuda giren grip mikrobuna karşı savaştığı gibi, ileri yaşlarda ülsere yakalanma riskini de azaltır Nane çayı, baş ağrısı, grip, stres gibi hastalıkların yanı sıra mide yanmasına da birebirdir Avokado: Sindirimi çok rahat olan bu meyve özellikle yeni doğmuş bebeklerin ilk maması olarak tavsiye ediliyor İçerdiği E vitamini kalbe iyi gelir, yüksek potasyum dinç tutar ve insanı depresyona sokan uyuşukluluk ve rahatlığı atar Vücudun kolesterol oranını ayarlar Teninizin sürekli hücre yenilemesini sağlar (zayıflamak isteyenler dikkat: yağ oranı bir çikolata kadar yüksek olan avokadoyu yememenizi öneririz) Çikolata: sütlü çikolataları tercih edin Çünkü içerdiği kakao yağı, magnezyum, E vitamini beynin kendisini yenilemesine ve psikolojik rahatlık sağlamasına yardımcı olur Migreni olanlar çikolatadan uzak durmalıdır Patates: Orta boy bir patates, bir insanın bir gün içinde alması gereken C vitaminini içerir beyindeki serotonin adlı kimyasal maddenin kendisini yenilemesini sağlar Bezelye: Haftada 10 porsiyon domatesli bezelye yemeği yiyen bir erkeğin, yemeyene oranla prostat kanserine yakalanma riski yüzde 35 daha az B vitamini ve protein deposu olan bezelye, kalp için de çok önemli Kepekli Ekmek: kalp hastalıklarıyla bağırsak kanseri için faydalıdır Günde 12 gramdan fazlası kişiye göre zararlı olabilir Kiraz: 100 gramında 40 kalori bulunuyor İçerdiği ellegic asit, vücudu kansere karşı korurken, kiraz kalp damarlarındaki normal bir kan dolaşımını sağlar Çok kiraz yenmesi, gut hastalığına yakalanma riskini de düşürür Günde 20 kiraz yemek 1 aspirin yerine geçiyor Pirinç: E ve B12 dışında tüm B vitaminleri ve potasyum içerir Özellikle kolon ve bağırsak kanserlerine karşı faydalıdır kolesterolü düşürdüğünden kalbe iyi gelir Fındık: kalp krizine karşı koruyucu olan E vitamini açısından en zengin besinlerin başında gelir Her gün yenilen bir avuç fındık kansere ve kırışıklıklara karşı koruyucudur Zeytinyağı: İçindeki omega yağ asitleri, kandaki kolesterol düzeyini dengede tutar antioksidan özelliği olan E vitamini açısından da zengindir Bu sayede kalp krizi, felç, kanser ve erken yaşlanmaya karşı beyni koruyucu etkiye sahiptir Soğan: Bağışıklık sistemini güçlendirir İçerdiği allicin ve sülfür, mide ve bağırsak kanserine karşı koruyucu etkiye sahiptir Son araştırmalar kemik erimesine karşı, peynir ve sütten daha etkili olduğunu göstermiştir çilek: kolesterol düzeyini düşürür ve sindirim sistemini düzenler Ellegic asit adı verilen kansersavan bir maddeyi de içerir Domates: likopen açısından zengin ender bitkilerden biridir likopen, pankreas gibi çeşitli kanser hastalıklarını önleme konusunda hayati önemdedir C vitamini açısından zengindir ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirir Lifli bir besin olması da bağırsak kanseri riskini azaltır Kayısı: antioksidan olan betakaroten açısından zengindir Hücrelere ve dokulara zarar veren moleküllerin etkisini ortadan kaldırarak kansere karşı koruyucu etkisi vardır Lifli olduğu için bağırsakları koruyucudur Tahıllar: Arpa, mısır, buğday, yulaf gibi tahıllar B ve E vitamini, potasyum ve kalsiyum içerir Kaynak : Baypostacom |
|